Звезда у финалу Челенџер Купа!

44

Ватерполисткиње Црвене звезде пласирале су се у финале ЛЕН Челенџер Купа и у недељу од 13 сати и 30 минута играће са турским Измиром за први европски трофеј у клупској историји!

Звезда је повела голом Ксеније Мојсеве, потом је Јелена Бутић изједначила, а црвено-беле су серијом од три гола у низу заокружиле сјајну прву четвртину (4:1). Ту предност екипа Драгане Ивковић одржавала је све до средине треће четвртине. После гола Христине Илић за 6:3, Сплићанке су заиграле боље, па су најпре преко Јелене и Домине Бутић смањиле на 6:5 до краја трећег периода, а затим је Домина са још два гола донела и потпуни преокрет Јадрану.

Сесилија Диаз Меса је изједначила на 3:55 пре краја, али је Јадран у последњих 90 секунди постигао још два гола и стигао до победе.

Сесилија Диаз Меса је била најефикаснија са три гола, а Звезда је играла у саставу: Лазић, Лазовић, Мојсева 1, Маринковић, Лујић, Дамјановић, Јашченко, Диаз Меса 3, Илић 2, Миленковић, Лукић 1, Радојчић.

Звезда ће у финалу, у недељу од 13 сати и 30 минута, играти са турским Измиром, који је био бољи од Младости и Флувиала.

У тој утакмици Звезда ће бити јача за Јовану Радоњић, која је пропустила претходне две утакмице.

Претходни текстЗвезда сломила отпор Спартака у последњој четвртини, уз јубилеј Невене Наумчев и повратак Милине Мишељић
Следећи текстЗвездине даме вицешампионски