У сусрет противнику – Војводина

25

Фудбалери Црвене звезде ће гостовати Војводини на стадиону “Карађорђе” у суботу, 25. новембра од 16 часова у оквиру 16. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Војводина имају дубоку историју међусобних окршаја, те су се београдски и новосадски црвено-бели састали на чак 210 мечева. Тиме “Стара дама” важи за један од клубова са којима смо одиграли највише дуела.

Наш тим је изашао као победник на 121 сусрету, нерешено је било на 49 дуела, док су Новосађани славили на 40 утакмица. На “биткама” Звезде и Војводине лопта је тресла мрежу невероватних 616 пута, а гол разлика је на страни шампиона Србије и износи 399:217.

Други пут ће ове сезоне изабраници Барака Бахара играти против Војводине, с обзиром на то да смо отворили првенство дуелом на Маракани у јулу. Утакмица из првог кола домаћег шампионата је завршена резултатом 5:0, а за три бода су најзаслужнији били двоструки стрелац Жан Филип Красо, као и Владимир Лучић и Осман Букари који су погађали по једном, уз ауто гол Милосављевића.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце на стадиону “Карађорђе”, ће моћи да гледају утакмицу 16. кола Суперлиге Србије на каналу Звезда ТВ путем нашег студија, као и на Арени Премиум 1 од 16 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији табеле Суперлиге Србије са 34 освојена бода. Изабраници Барака Бахара су тријумфовали на 11 мечева (Војводина, Напредак, Младост, Спартак, Нови Пазар, Раднички Ниш, Раднички 1923, Јавор, ИМТ, Радник и Железничар), једном ремизирали (ТСЦ) и доживели два пораза (Вождовац, Чукарички), уз гол разлику 36:13. У Купу Србије смо савладали Трајал из Крушевца убедљиво са 0:6 у гостима, те смо обезбедили даљу фазу такмичења. Када је у питању Лига шампиона наш тим је претрпео поразе на гостовањима од Манчестер Ситија (3:1) и РБ Лајпцига (3:1), док смо на Маракани одиграли нерешено са Јанг Бојсом (2:2) и изгубили од РБ Лајпцига (1:2). На последњем сусрету пред репрезентативну паузу у новембарском циклусу, црвено-бели су славили против Железничара у Панчеву у оквиру домаћег првенства са 1:2, а голове су постигли Мирко Иванић и Јован Мијатовић.

Војводина заузима четврту позицију иза Партизана, Црвене звезде и ТСЦ-а, са 22 освојена бода. “Стара дама” је на 14 одиграних утакмица славила на шест дуела (Раднички Ниш, Раднички 1923, Јавор, ИМТ, Радник, ТСЦ), четири пута је одиграла нерешено (Напредак, Младост, Чукарички, Железничар) и исто толико сусрета су изгубили (Црвена звезда, Партизан, Спартак, Нови Пазар), уз негативну гол разлику 21:24. После слабијег старта такмичарске године, где је Војводина елиминисана од Апоела са Кипра укупним резултатом 4:2 у квалификацијама за Лигу конференција, новосадски црвено-бели су подигли форму и тренутно се налазе у доброј форми. У претходном колу су савладали ТСЦ на гостујућем терену са 1:2, док су у Купу Србије обезбедили пласман у осмину финала када су у градском дербију тријумфовали над РФК Новим Садом са 0:2.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Војводина наступа у систему игре 4-2-3-1, а тим је претежно састављен од искусних, али са друге стране и неколицине младих играча. На голу је чувар мреже рођен на Цетињу – Лазар Царевић, док га мења по потреби Немања Тороман. Десни бек је Марко Бјековић, који је поникао на теренима “СЦ Вујадин Бошков” у Новом Саду, док крај леве аут линије дејствује интернационалац Грузије – Гурам Гиорбелидзе. Два искусна дефанзивца чине штоперски тандем, а то су Ђорђе Црномарковић и Лазар Росић. Везни ред кроје Бразилац – Матеус Индио, тридесетједногодишњи Радомир Милосављевић, а нешто истуренији испред њих је фудбалер са бројем десет на полеђини дреса – Дејан Зукић. Најбољи асистент екипе – Андрија Радуловић, некадашњи фудбалер нашег клуба, наступа на месту десног бочног нападача, док је лево крило капитен Филип Малбашић. Позиција најстуренијег играча је предвиђена за још једног бившег играча Црвене звезде и тренутно најбољег стрелца Новосађана – Алекси Вукановићу. Опције са клупе су Игор Јеличић, Стефан Ђорђевић, Стефан Букинац, Асмир Кајевић, Урош Николић, Норман Кембел, Стефан Вукић, Михаило Ивановић…

СУДИЈЕ

Главни судија: Милан Илић.
Први помоћник: Александар Марјановић.
Други помоћник: Никола Антић.
Четврти судија: Милош Милановић.
ВАР: Лазар Лукић.
АВАР: Милош Караџић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:
-17:00 ИМТ – Спартак

Субота:
-14:00 Радник – Младост
-18:30 Партизан – ТСЦ

Недеља:
-13:00 Раднички 1923 – Нови Пазар
-15:00 Јавор – Вождовац
-15:00 Раднички Ниш – Чукарички
-18:30 Железничар – Напредак

Претходни текстЦрвена звезда Меридианбет дочекује Армани у пуној Арени (петак, 20.30)
Следећи текстЗвезда у Загребу на финалном турниру Челенџер Купа