Звездини репрезентативци – Красо, Канга и Лучић у мету

37

Црвена звезда је током репрезентативне паузе имала 15 првотимаца који су били део својих националних селекција, а чак 13 њих је уписало наступе.

Чувар мреже наше екипе – Омри Глазер је забележило три наступа на четири меча, колико је његова репрезентација одиграла током паузе која је сада већ иза нас. Национални тим Израела је претрпео два пораза, изборио један нерешен резултат и тријумф.

На списку селектора Гане се нашао Осман Букари, који је одиграо 18 минута у победи његове селекције над репрезентацијом Мадагаскара, док на мечу против Комора није забележио наступ. Део националног тима Гане био је још један првотимац нашег клуба – Едмунд Адо, који није заиграо на поменутим мечевима.

Позив за дуеле квалификација за Светско првенство добио је и Насер Ђига, штопер наше екипе, који је бранио боје Буркине Фасо. Млади дефанзивац није уписао минуте, те је мечеве против Гвинеје Бисао и Етиопије провео на клупи. Током новембарске репрезентативне паузе обавезе је имао и Кингс Кангва који је одиграо 90 минута у победи (4:2) његовог националног тима над Конгом, док је на наредном мечу, на којем је Замбија претрпела пораз (2:1) од А селекције Нигера провео 78 минута на терену.

Репрезентација Габона је 16. новембра савладала Кенију резултатом 2:1, а у листу стрелаца се у 88. минуту уписао првотимац нашег клуба – Гелор Канга, који је одиграо цео меч и донео победу својој екипи. Наредни дуел везни фудбалер је имао три дана касније, када је забележио нових 90 минута у победи (1:2) Габона над Бурундијем. Обала Слоноваче се састала са Сејшелима, а од 46. минута меча прилику да заигра је добио и Жан Филип Красо, који је оправдао поверење селектора и постигао гол шест минута пре краја утакмице, која је завршена резултатом 9:0 у корист домаће екипе. Наредни дуел Красо је провео на клупи, а његова репрезентација је на гостујућем терену победила Гамбију са 0:2.

На Далеком истоку – Ин Бом Хванг је бранио боје Јужне Кореје, у другом колу квалификација за Светско првенство, која је тријумфовала (5:0) против Сингапура, док је везни фудбалер одиграо 70 минута. Пет дана касније екипа борбеног везисте је савладала и Кину са 0:3, док је Хванг уписао нових 90 минута у репрезентативном дресу. Позив селектора Новог Зеланда је стигао на адресу Марка Стаменића, који се ставио на располагање за пријатељске дуеле против европских екипа – Грчке и Ирске. Дефанзивни везни фудбалер је на обе утакмице провео 90 минута на терену, а прво је претрпео пораз од Грчке (2:0), док је дуел са Ирском завршен нерешеним резултатом (1:1).

Владимир Лучић, Стефан Митровић и Урош Кабић су представљали селекцију У19 Србије у квалификацијама за Европско првенство, а помоћ су имали од два играча нашег тима који су на каљењу – Стефана Лековића и Уроша Лазића. Млада репрезентација Србије је на првом мечу претрпела пораз (0:3) од Енглеске на домаћем терену, а свих пет играча нашег клуба се нашло на терену. Лучић је као капитен предводио младе репрезентативце и одиграо 84 минута, док су Митровић, Лазић, Лековић провели свих 90 минута у игри. Прилику да помогне саиграчима из националног тима је добио и Урош Кабић који је од 58. минута бранио боје Србије. Након три дана „Орлићи“ су славили (2:0) против Луксембурга, а прецизан са једанаест метара је био Владимир Лучић. Овог пута свих пет фудбалера Црвене звезде се нашло у стартној постави, а терен су редом напустили Кабић у 74, Лазић у 83, Митровић у 84. и Лучић у 90. минуту, док је Лековић одиграо цео меч.

Позив на квалификациони турнир у Бугарској за пласман на омладинску континенталну смотру 2024. године добила су три провитимца нашег клуба – Јован Мијатовић, Коста Недељковић и Јован Шљивић. Такође, селектор Радован Кривокапић је рачунао и на три Звездина омладинца – Алексеја Вукичевића, Андреја Петровића и Матеју Бубња. Омладинска репрезентација Србије је изборила пласман у елитну рунду квалификација, након мечева против Андоре, Бугарске и Шкотске. Наша национална селекција је на првом мечу тријумфовала ( 1:0) против Андоре, на којем је Недељковић провео на терену свих 90 минута, док је Шљивић уступио место саиграчу у надокнади времена, а Мијатовић је прилику добио од 68. минута. Уследио је реми (0:0) са националним омладинским тимом Бугарске, а сва три првотимца нашег клуба су одиграла цео меч. У последњем дуелу новембарског циклуса снаге су одмерили са Шкотском и доживели пораз (2:1), а Мијатовић и Недељковић су провели свих 90 минута на терену, док је Јован Шљивић завршио утакмицу у 59. минуту.

Претходни текстАБА У19 – Црвена звезда стартовала победом против Дубаија
Следећи текстДа се сачува низ у Новом Саду