Рутинска победа КК Црвена звезда меридианбет за 1. место на табели АБА лиге

37

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет победили су београдској хали Александар Николић екипу Морнара резултатом 95:75 и тако се осамили на првом месту на табели регионалног такмичења.

Пред 4200 гледалаца црвено бели који су након изузетно напорног периода имали неколико дана за одмор и тренинг одиграли су утакмицу у којој су водили од почетка до краја и стигли до седмог тријумфа у АБА лиги.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде Меридианбет били су центар Мајк Тоби са 16 поена, Марко Симоновић са 13, као и група играча са по 11 убачених поена – Стефан Лазаревић, Рокас Гедраитис, Немања Недовић.

Током утакмице која је одиграна у понедељак увече у солидно попуњеном „Пиониру“ није било никакве неизвесности, тренер Сферопулос је указао шансу свим играчима (нису играли Нејпир, Лазић и Ханга) и расподелио минутажу пред важне мечеве који очекују црвено беле.

Црвена звезда Меридианбет сада има скор 7-1 и усамљена је на врху испред три тима са победом мање (Будућности, Игокее и Цедевита Олимпије), док има два тријумфа више од Партизана (5-3);

Тренер Јанис Сферопулос: – Одрадили смо утакмицу професионално. Желели смо победу, успели смо да ротирамо играче, сви су играли. Пре свега смо хтели да разиграмо Марка Симоновића који је дуго одсусствовао. Све ово смо успели. Почели смо озбиљно од самог стсарта, имали смо и фокус у одбрани, али генерално сам задовољан одиграним утакмицом. Радимо на томе да играмо све боље из утакмице и утакмице, пре свега у одбрани. Што се тиче напада, види се да играчи сарађују, имамо талента. Радимо добро у нападу, играмо као тим. За мене је најбитније да поправимо одбрану, играмо добро, али знам да можемо боље и на томе радимо – рекао је тренер црвено белих.

Наредну утакмицу црвено бели играју у петак од 20.30 часова против екипе Арманија из Милана.

Претходни текстОдржан колегијум КК Црвена звезда Меридианбет и именован УО Клуба
Следећи текстПрошло је 9 година од убиства Марка Ивковића