Рапсодија Црвене звезде по нотама доктора кошарке у крцатој Арени – 87:56

63

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет одиграли су фантастичну утакмицу и прегазили Фенербахче 87:56 у препуној Арени!

Пред скоро 20 хиљада гледалаца Милош Теодосић је још једном показао да је „доктор кошарке“ који је предводио екипу која је у четвртак увече деловала као машина, иако је била без важних делова: Лазића, Ханге, а убрзо остала и без Шабаза Нејпира који је доживео тежак лом носа и није се враћао у игру, већ је одмах отишао у болницу.

Севало је са свих страна, чврста одбрана, асистенције Теодосића који је уз помоћ Јага Дос Сантоса и Недовића дириговао игром црвено-белих од почетка до краја!

Довољно је рећи да је Фенербахче до најмањег минуса стигао крајем треће деонице (-13) тренер Сферопулос је одмах затражио тајм аут а након тога је уследила нова серија и црвено бели су отишли прво на плус 20 а онда и на +30!

Сигурно најбоља утакмица црвено белих ове сезоне и то без (на крају) петорице играча, што довољно говори шта Црвена звезда може ове сезоне!

Црвено бели су испраћени овацијама са паркета препуне Арене,а нови изазови већ следе. Екипа у среду путује у Атину на меч 9.кола са Олимпијакосом

Црвена звезда – Фенербахче 87:56 (25:16, 20:10, 15:14, 27:16)

Дворана: Арена (Београд); Судије: Мехди Дифала, Милан Недовић, Гвидо Ђованети
Гледалаца: 19500

Црвена звезда: Лазаревић 11, Теодосић 18, Давидовац 3, Митровић 8, Нејпир, Тоби 3, Боломбој 14, Илић, Недовић 12, Гедраитис 7, Кузмић, Дос Сантос 11

Фенербахче: Мотли 8, Хазер 2, Вилбекин 6, Папајанис 6, Маутоглу 3, Хејс Дејвис 12, Биберовић 7, Гудурић, Дорси 3, Калатес, Мадар 3, Сестина 6

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Јанис Сферопулос: – Желим да честитам играчима на оваквој уитакмици. Овако желим да стално играмо, пре свега да будемо констатни у одбрани, а у нападу да увек нападамо слабости нашег противника – било је прво што је Сферопулос рекао после меча, а наставио је у сличном тону:

– Почели смо сјајно, били смо скоцентрисани, спречили смо противника да игра своју игру, играли смо са великом дозом самопуздања и пожртвовања. Веома сам задовољан како је све изгледало, рекао сам им да овако морамо да наставимо у будућности. Нажалост, Шабаз је поломио нос. Срећом не треба му операције, али сигурно ће сада одуствовати. Што се Јага тиче, повредио је скочни зглоб. Доктори га сада прегледају. Не знамо да ли ће играти против Олимпијакоса. Видећемо сутра (среда) како ће све изгледати.

Милош Теодосић: – Битна победа. Одлична утакмица за нас. Пре свега у одбрани смо одиграли сјајно, то је начин на који треба да играмо одбрану у наставку сезоне и на то сам најпоноснији. Не само вечерас, од почетка сезоне играмо добро. Нисмо имали среће, недостајало нам је мало искуства и мало знања у неким утакмицама. Пре свега мислим на Партизан и Жалгирис где смо губили безвезе. Треба да останемо позитивни и да гледамо напред. То је прави пут. Фенер није одиграо на начин на који игра генерално, али сигурно им ни ми нисмо дозволили. Имали су мало лошији дан, да будемо искрени. Сигурно једна од најбољих утакмица откако сам ја у Звезди – рекао је Теодосић.

Црвено бели путују у среду у 12 часова у Атину, где ће током вечери одрадити тренинг пред утакмицу која је на програму у четвртак.

Претходни текстЗвездини првотимци предводе омладинску репрезентацију
Следећи текстЗвездини репрезентативци у новембарском циклусу