Времена нема, али ће црвено-бели бити спремни за Фенербахче (уторак, 20.45)

42

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет дан након победе на гостовању у Задру већ су се нашли на паркету Арене – времена нема, већ у уторак следи нови изузетно тежак изазов, утакмица 8.кола Евролиге са Фенербахчеом.

Утакмица, као прва у овом „дуплом колу“ игра се од 20.45 часова у Београдској Арени, а интересовање за овај меч је изузетно велико.

Пред овај меч тренер Јанис Сферопулос који ни у уторак нажалост неће моћи да рачуна на тандем Лазић – Ханга обратио се бројним новинарским екипама пред почетак тренинга:

Фенербахче је тим који је направљен да оде на фајнал-фор. После неколико утакмица заједно морамо да играмо више у систему и да играмо добру одбрану. Имају играче који могу да вас “убију” ако их не браните добро. Што се тиче напада, морамо да играмо заједно и пронађемо најбоља решења. Морамо да читамо ситуације и узмемо оно што нам се пружа – рекао је грчки тренер који ће у уторак моћи да рачуна на Марка Симоновића. О густом распореду и тешким изазовима које су прошли, али и следе у овом мини циклусу од 4 утакмице у само 6 дана Сферопулос је рекао:

Сви људи који раде у Звезди, играчи, тренери, стаф… Знају да ако сте у овом клубу морате да се борите на свакој утакмици. Морамо да дамо максимум да победимо. Овако се спремамо и за следећи меч, није битно шта се десило на претходним мечевима, фокусирани смо на следећи меч. Напрвићемо план за сутра и да радимо на тренингу, јасно дефинишемо приоритет и будемо спремни за Фенербахче – рекао је Сферопулос.

Дејан Давидовац: – Очекујемо тешку утакмицу. Фенер је добро попуњен имају јак ростер и имају велика амбиције као и сваке године. Имају добре индивидуалце, пре свега морамо да зауставимо њих. Играју брзо са пуно чврстине на шта такође треба да обратимо пажњу – рекао је Давидовац и осврнуо се на згуснут распоред:

Како је свима, тако је и нама. Са те стране нема оправдања, али јесмо мало истрошени психички и физички, пре свега због утакмице у Барселони. Имали смо шансу да победимо утакмицу, а та победа би нам много значила. Па и гостовање у Задру на које смо стигли директно из Барселоне, па смо се и ту истрошили мало, али најважније је да смо победили утакмицу. Спремни дочекујемо Фенер и то је то – рекао је Давидовац.

Карте за утакмицу Црвена звезда Меридианбет – Фенербахче у продаји се налазе од петка. Такође, сходно сугестијама са састанка безбедности, моле се сви који долазе у Арену у уторак да то учине нешто раније због контрола на улазима. Истовремено овим путем апелујемо на све да понесу сезонске карте, због различитх злоупотреба у претходном перидоу!

Слике бар кодова сезонске карте неће бити валидан доказ о поседовању сезонске улазнице КК Црвена звезда Меридианбет!

Капије Београдске Арене биће отворене два сат пре почетка утакмице у 18.45 часова.

Претходни текстЗвездини бисери – Кадети убедљиви у Нишу
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Шљивићева мајсторија за ТВ шпице