Омладинци пали у финишу

26

Јуниори Црвене звезде су у 13. рунди домаћег шампионата поражени на гостовању Радничком у Нишу резултатом 1:0. Имала је Звезда низ прилика које нису успели пулени Ненада Милијаша да искористе, премда се на другој страни истакао талентовани Вук Драшкић који је успео да одбрани једанаестерац. Ипак, у финишу је уследила казна за промашаје и домаћин је дошао до три бода.

Раднички – Црвена звезда 1:0 (0:0)

Стадион: „ФК Железничар“.

Судија: Стефан Филиповић.

Стрелац: Продановић у 85. минуту.

Жути картони: О. Ристић, С. Ћирић, Д. Милосављевић, Благојевић (Раднички), Видојевић, Мирановић (Црвена звезда).

Црвени картон: Д. Ристић (Раднички).

Раднички: О. Ристић, С. Ћирић, Чирни, Лазовић (од 84. Димитријевић), Котник (од 68. К. Милосављевић), Д. Милосављевић (од 84. Д. Ристић), Терзић, Продановић (од 89. Трајковић), Д. Ристић, Милосављевић, М. Ћирић.

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија (од 90. Ма. Фол), Милосављевић, Видојевић (од 65. Стојсављевић), Авдић (од 75. Мо. Фол), Мирановић (од 75. Радујко), Лечић, Петровић, Цветковић, Вукојевић, Бубањ (од 58. Гојков).

Од старта су црвено-бели напали гол Радничког, који је већи део меча стајао у ниском блоку и вребао шансу из контранапада. Прву изгледну шансу за наш тим пропустио је Авдић у 20. минуту када је захватио лопту после центаршута, али је послао мало поред оквира гола домаћих. Наставила је Звезда са иницијативом и дошла до нове одличне прилике преко Бубња 15 минута касније, али је и тада изостала нешто боља завршница, па је тај покушај завршио у рукама голмана Ристића. Притисак на последњу линију Радничког је умало уродио плодом на самом истеку првог дела игре када је Вукојевић сјајно скочио и пробао главом, међутим, поново су центиметри делили црвено-беле од поготка пошто је статива била савезник домаћина, па се на паузу отишло без погодака.

Наставило се друго полувреме у истом ритму – Звезда је контролисала игру и гол је и даље висио у ваздуху. Ипак, након једног напада „севнула“ је контра Радничког која је резултирала досуђеним казненим ударцем који домаћи нису успели да реализују захваљујући сјајној одбрани Вука Драшкића. Дало је то ветар у леђа његовим саиграчима да још више нападну последњу линију Радничког, па су кренуле да се нижу шансе пред голом Ристића. Прво је Петровић у 70. минуту одлично шутирао са дистанце тик поред стативе, а потом и Цветковић на сличан начин био непрецизан пет минута касније. Ипак, на крају је пристигла казна за све неискоришћено, када је домаћин из прекида пет минута пре краја меча дошао до поготка преко Продановића који је поставио коначан резултат дуела.

Претходни текстМВП против Железничара – Јован Мијатовић
Следећи текстПети тријумф црвено-белих у ИХЛ лиги