Иза југа Маракане – Претпетлићи надигравају старије

27

Селекција претпетлића Црвене звезде се такмичи у првенству са годину дана старијим фудбалерима, наступајући као петлићи Графичара, а шеф стручног штаба Марко Милић се осврнуо на одличне резултате екипе која је јесењи шампион.

Први део шампионата селекција дечака рођених 2012. године је завршила на деоби лидерске позиције уз осам победа. Остварили смо осам тријумфа на исто толико одиграних сусрета, док нам је један меч припао службеним резултатом. На тренажном плану је превасходно био највећи акценат, а малишани су уз апсолутну посвећеност и ангажованост радили на високом нивоу. Радује ме што су момци који су били у „другом“ плану успели да се издигну, скрену пажњу на себе првенствено својим радом и залагањем на терену. Показали су да озбиљно мозе да се рачуна на њих. Са друге стране, група играча од којих се очекује да буду носиоци ове генерације су подигли ниво игре на лествицу изнад које су били – истакао је Милић.

Кључ у развоју дечака, али и у добрим резултатима лежи у сјајном односу са сарадницима.

Заиста сјајна комуникација са кондиционим тренером Иваном Пранчићем и координатором Дејаном Шиљковићем, где смо успели да подигнемо ниво селекције на још виши ниво, пре свега моторички, функционално и на крају у техничко-тактичким финесама. Не смем да изоставим ни тренера Славишу Шушу, који ми је олакшао посао јер је иза себе оставио изузетно талентовану и перспективну генерацију у коју је утрошио много труда и енергије. Такође, велику подршку у раду добијамо од координатора за базна годишта – Владимира Цвјетићанина.

Иако је део првенства завршен, претпетлићи Црвене звезде настављају са напорним радом.

У наредном периоду ћемо одиграти неколико пријатељских утакмица, потом направити резиме урађеног и извршити доселекцију играча. Не желимо ни једног тренутка да се задовољимо тренутним стањем, већ напротив тежимо да изнова будемо јачи и бољи него у претходном периоду. Очекују нас и два турнира, прво у домаћим оквирима, а након тога и међународни. Ту ћемо пружити шансу новим играчима за које се будемо одлучили – закључио је Милић.

Претходни текстАлексеј Шендрик отпутовао на ЕП у Црној Гори
Следећи текстНајава преноса – На мегдан у Ниш