Бахар: Борили смо се до последње секунде

35

Утиске после пораза Црвене звезде од РБ Лајпцига резултатом 1:2 у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге шампиона изнео је шеф стручног штаба нашег тима Барак Бахар.

Састав за који сам се одлучио за данас је моја одговорност. На полувремену сам схватио да нам требају промене и направио сам их. Добро смо почели у другом полувремену и могли смо одмах да погодимо, а на крају и да дођемо до ремија. Све то су моје одлуке. Канга је заслужио такође да игра, био је добар у последњој првенственој утакмици и заслужио је. После утакмице су сви паметни, али смо пред меч хтели другачије да играмо. Красо је почео у средини јер смо рачунали на ту предност где он може да задржи и одложи лопту, али играли су добар пресинг и нисмо имали шта да чувамо. У другом полувремену је било боље – почео је Бахар.

Два полувремена и два лица нашег клуба.

– У првом полувремену смо заслужили да примимо и више голова, али у наставку смо играли доста боље и имали добар моментум. На 0:1 смо могли да изједначимо, потом и смањили на 1:2 и на послетку замало реми. Да смо погодили у последњем минуту, сад би била друга прича.

Мало је фалило Звезди да освоји бодове.

– Очекујемо више од себе, поготово резултатски, али мислим да се у свакој утакмици добро боримо. Било је тако и против Ситија и Лајпцига у гостима, па и данас. Будемо близу да направимо резултат. На крају смо разочарани били, али морамо да гледамо напред. Битна нам је и Суперлига, да навијачи дођу, да победимо следећу утакмицу и мирно одемо на репрезентативну паузу. После тога је Јанг Бојс, и то је сада најважнија утакмица у Лиги шампиона за нас.

Реаговао је Бахар и већ на полувремену направио две измене.

– Спремали смо нешто што није успело у првом полувремену. Схватили смо да морамо да мењамо и то је мој посао да реагујем када ствари не функционишу. Срећан сам што смо добро почели у наставку, и што су сви са клупе пружили допринос. Мало нам је фалило да освојимо бод.

Бахар верује да ће Звезда презимити у Европи.

– Имали смо и успоне и падове током утакмица у Лиги шампиона, али смо хтели да будемо храбри. У првом полувремену нисмо успели, у другом смо играли на „све или ништа“. Мало нам је фалило и морамо да останемо позитивни. Резултат није добар, али имамо још две утакмице у Лиги шампиона и дугу сезону испред себе.

Тек после анализе ће да разговара са играчима.

– Не причам одмах после утакмице са играчима, јер желим да останем миран и да трезвено анализирам са стручним штабом утакмицу. Сутра ћемо причати о томе шта треба другачије, али ми је важно да смо се борили до последње секунде.

Није разговарао ни са ким из управе клуба после меча.

Нико после утакмице из управе клуба није причао са мном, немамо ту навику. Било је само против ТСЦ-а, али причаћемо ових дана – рекао је Бахар.

Претходни текстНедељковић: Велика школа, а у Берну на победу
Следећи текстКарте за Железничар у продаји од четвртка