КК Црвена звезда Меридианбет захтева одговор од руководства Арене, не од закупца са којим је раскинут уговор

40

КК Црвена звезда Меридианбет поставио је у петак 03.11.2023.године у свом саопштењу јавно питање око термина (сходно договору са руководством тог објекта) за све селекције нашег клуба у објектима Београдске Арене – јавне установе коју издржавају сви грађани Републике Србије.

Не знамо зашто се последњи у ланцу одлучивања тзв “закупац” и најмање битан у овом обраћању КК Црвена звезда Меридианбет јавио, и по свом обичају јавно изнео низ неистина којима може да доведе у заблуду део јавности. Почев од чињенице да је уговор једнострано раскинут од стране Београдске Арене – због неуредног плаћања, за шта поседујемо и доказе!

Оно што поздрављамо као клуб су две чињенице које је “закупац” изнео : Да не можемо да будемо као они. Слажемо се, КК Црвена звезда Меридианбет не издаје дупле карте, не прича о транспарентном пословању – већ то ради у пракси излагањем својих докумената јавности, и плаћа порез уредно већ више од 10 година (и пролази без пријава буџетске инспекције).

О“идеји” коришћења Београдске Арене и “успешним моделима пословања” (међу којима се посебно истиче она најуспешнији – раст пореског дуга у висини од скоро 6 милиона евра од 2018.године) којих се “закупац” сетио, дужни смо да подсетимо да је КК Црвена звезда организовао више од стотину утакмица Еврокупа и Евролиге у Београдској Арени још од 2013. године, уз озбиљне приходе од продаје карата.

Дакле, КК Црвена звезда Меридианбет не занима “закупац”(са којим је једнострано раскинут уговор), већ одговор надлежних структура којима је од републичких и градских органа дат на управљање тај објекат – зашто се не спроводи договор постигнут током лета 2023.године?

Коначно, право је КК Црвена звезда Меридианбет која је Удружење грађана – да потпуно слободно изабере најбољу дворану у Београду – ону која је у власништву града и републике, дакле која је ЈАВНО власништво грађана републике Србије. То право нам најмање неће оспорити “закупац” посебно не онај који под “успешним” сматра све оно што се у нормалном пословном свету сматра – неуспешеним.

Уосталом, графит исписан пре неколико дана управо на зидинама Београдске Арене можда говори више од хиљаду речи.

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстБахар: Разумем критике, али уверен сам да ћемо направити велике успехе
Следећи текстПораз рукометашица у Шапцу