У сусрет противнику – ИМТ

9

Фудбалери Црвене звезде ће се састати са екипом ИМТ на стадиону „ФК Вождовац” у суботу од 18 часова и 30 минута у оквиру 13. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Прву такмичарску утакмицу наш клуб је одиграо против популарних “Тракториста” у марту 2021. године када смо се састали у оквиру четвртине финала Купа Србије. Славили су изабраници Дејана Станковића рутински са 3:0, док су мрежу ривала погађали Александар Катаи, Дијего Фалћинели и Филипо Фалко.

Поред тога, Звезда је одиграла и два пријатељска сусрета против ИМТ-а. Из оба меча наш тим је изашао као победник уз укупну гол разлику 10:2. Прву утакмицу смо одиграли давне 1988. године када смо славили убедљиво са 8:2. За наш тим, хет-трик је постигао Хусреф Мусемић, два пута је погодио Влада Стошић, док су по једном били прецизни Владан Миловановић и Јовица Николић, уз један аутогол. Други контролни дуел црвено-бели су одиграли у припремном периоду 16. јула 2020. године, где су тријумфовали са 2:0. Стрелци за нашу екипу су били Мирко Иванић и Андрија Радуловић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Звездаши који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце на стадиону Вождовца, ће моћи директан пренос утакмице да посматрају на програму Звезда ТВ путем нашег студијског формата програма који почиње сат времена пре сусрета. Меч можете гледати и на каналу Арена Премиум 1 са почетком од 18 часова и 30 минута.

Такође, меч ћете моћи да пратите и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији табеле Суперлиге Србије са 24 освојена бода. Изабраници Барака Бахара су тријумфовали на осам мечева (Војводина, Напредак, Младост, Спартак, Нови Пазар, Раднички Ниш, Раднички 1923, Јавор) и доживели два пораза (Вождовац, Чукарички). Тренутно смо без ремија у првенству, уз гол разлику 29:12 што нас чини најефикаснијим тимом. У Купу Србије смо елиминисали Трајал из Крушевца убедљиво са 0:6, те смо обезбедили даљу фазу такмичења. Када је у питању Лига шампиона наш клуб је одиграо јуначки у поразу од Манчестер Ситија (3:1), док смо на Маракани одиграли нерешено са Јанг Бојсом (2:2). На последњем одиграном сусрету смо претрпели пораз у Немачкој од РБ Лајпцига са 3:1 у оквиру најпрестижнијег фудбалског клупског такмичења, док је једини гол за наш клуб постигао Марко Стаменић.

ИМТ је једанаесто пласирана екипа на табели домаћег првенства са 11 бодова, на исто толико одиграних дуела. Гол разлика екипе коју предводи Небојша Јандрић износи 16:18. Тим са Новог Београда је однео три победе (Нови Пазар, Чукаричи, Раднички 1923), два пута ремизирао (Вождовац, Радник) и претрпео шест пораза (Спартак, ТСЦ, Партизан, Раднички Ниш, Војводина, Железничар). На последње одиграном мечу ИМТ је изгубио у Панчеву од Железничара резултатом 3:1, док је једини гол за госте постигао млади Никола Вукић.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

ИМТ наступа у систему игре 4-2-3-1, а тим красе млади играчи. На голу је прва опција од старта сезоне био Милош Гордић, чувар мреже на позајмици из Црвене звезде, док је његова замена Бојан Вукмировић. Крај десне аут линије дејствује Никола Глишић, играч нашег клуба на каљењу у ИМТ-у, док је позиција левог бека намењена момку рођеном у Куршумлији – Петру Ћирковићу. Два штопера представљају искусни дефанзивац Јагош Вуковић, фудбалер са запаженом интернационалном каријером и Никола Савић некадашњи омладинац нашег клуба. У везном реду диригују игром деветнаестогодишњи Никола Вукић, годину дана млађи Никола Крстић и још један бивши ђак наше фудбалске школе – Лука Луковић. Офанзивне бочне позиције су резервисане за снажног Владимира Радочаја и брзоногог Уроша Стаменића, док је најистуренији у екипи Милош Луковић најбољи стрелац тима са пет датих голова. Опције са клупе су Милан Делевић, Един Ајдиновић, Александр Зуев, Зарија Ламбулић, Шердак Чарлс, Страхиња Чарапић…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Јован Шегрт.
Први помоћник: Никола Обрадиновић.
Други помоћник: Петар Радић.
Четврти судија: Андрија Стојановић.
ВАР: Павле Томић.
АВАР: Милан Минић.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Петак:
-18:00 Јавор – Напредак

Субота:
-15:00 Радник – Железничар
-18:30 Раднички Ниш – Спартак

Недеља:
-13:00 Раднички 1923 – Младост
-16:30 Чукарички – Војводина
-18:30 Партизан – Вождовац

Претходни текстТесан пораз у дербију – 88:86
Следећи текстМајдов шамппионски на Гран слему у Абу Дабију