РБ Лајпциг – Црвена звезда 3:1 (1:0)

42

Поражени су фудбалери Црвене звезде у оквиру трећег кола групне фазе Лиге шампиона од РБ Лајпцига на гостујућем терену резултатом 3:1. Једини погодак у тиму Барака Бахара постигао је Марко Стаменић у 70. минуту након што се одлично снашао у петерцу ривала.

РБ Лајпциг – Црвена звезда 3:1 (1:0)

Стадион: „РБ Арена“, Лајпциг, Немачка.

Судија: Хозе Мариа Санчез (Шпанија).

Стрелци: Раум у 12, Симонс у 59. и Олмо у 84. минуту за РБ Лајпциг, а Стаменић у 70. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Хенрикс (РБ Лајпциг), Ђига, Родић, Стаменић, Хванг (Црвена звезда).

РБ Лајпциг: Бласвич, Хенрикс (од 57. Клостерман), Симакан, Лукеба, Раум, Шлагер, Кампл, Форсберг (од 57. Баумгартнер), Симонс (од 75. Олмо), Поулсен (од 82. Вернер), Опенда (од 82. Шешко).

Резерве: Гулачи, Ленц, Олмо, Хаидара, Сајвалд, Баумгартнер, Клостерман, Карваљо, Вернер, Шешко.

Црвена звезда: Глазер, Ђига, Драговић, Родић (од 65. Недељковић), Мијаиловић, Стаменић (од 81. Катаи), Хванг, Митровић (од 65. Лучић), Иванић, Олањинка (од 46. Букари), Ендиаје (од 65. Мијатовић).

Резерве: Поповић, Недељковић, Дегенек, Спајић, Кангва, Канга, Букари, Кабић, Катаи, Лучић, Мијатовић.

Показала је Звезда и на старту овог меча да је контра главно оружје нашег тима, па је тако у трећем минуту након комбинације Ендиајеа и Иванића, лопта остала код Хванга, а он са 25 метара шутирао тик поред стативе. Ипак, домаћи су брзо дошли до предности преко Раума који се у 12. минуту нашао испред Глазера и прецизно погодио.

Истакао се Глазер са две фантастичне одбране, када је у 17. минуту прво зауставио ударац Поулсена са ивице казненог простора, а онда и Симаканов покушај главом практично „извадио“ из мреже и послао у корнер. Мало је фалило да Иванић искористи грешку Лукембеа из 23. минута, али је Бласвич правовремено изашао и скратио угао. Но, и из тог корнера је Звезда озбиљно запретила када је Родић био највиши у скоку и прописно намучио голмана домаћих.

Свирао је Санчез пенал за наш тим у 28. минуту након дуела Олањинке и Лукебе, али је након интервенције из ВАР собе поништио своју одлуку. Деловала је Звезда равноправно у наставку, чак и имала иницијативу на терену против фаворизованог домаћина. Борио се Ендиаје са штоперима ривала, а из једне ситуације је и Митровић у 40. минуту шутирао преко гола.

Кренула је Звезда силовито у наставку игре, и био је утисак као да су се наши фудбалери опустили и схватили да могу равноправно да се надмећу са Лајпцигом. Играо се 55. минут када је свежи Букари шутирао, а лопта прозујала кроз петерац и умало стигла до Ендиајеа ком би лакши део посла остао. Ипак, на сцену је ступио Симонс и у 59. минуту са 25 метара погодио само рашље, те практично ни из чега удвостручио предност свог тима.

Одлучио је Бахар да на терен убаци и Звездину децу – Недељковића, Лучића и Мијатовића, који су у старту унели додатну енергију на терен. Истакао се Глазер и у 67. минуту када је сјајно одбранио ударац Симонса. Није успео Мијатовић нешто раније у опасном нападу нашег тима, али јесте Марко Стаменић у 70. минуту чиме је смањио резултат. Шутирао је Драговић, а лопта се одбила право до репрезентативца Новог Зеланда који је из петерца послао у мрежу и тако додатно разгалио навијаче нашег тима који су у великом броју дошли да подрже Звезду. Прилику у финишу, Бахар је указао и Катаију, али су ипак домаћи стигли до још једног поготка у 84. минуту и тиме је Вернер поставио коначан резултат. Био би то сјајан деби у Лиги шампиона за Недељковића да је у 85. минуту погодио, али га је статива спречила у томе, иако је добро шутирао, а лопта качила Симакана.

Претходни текстЈанковић: Пад концентрације у завршници
Следећи текстИванић: Навијачи ме одушевили, чули смо их свих 90 минута