Драговић: Борићемо се за навијаче и Црвену звезду

14

Капитен нашег клуба Александар Драговић је изнео очекивања на конференцији за медије уочи утакмице између РБ Лајпцига и Црвене звезде у оквиру трећег кола групне фазе Лиге шампиона, која је заказана за среду од 21 час на гостујућем терену.

На свакој утакмици као фудбалери Црвене звезде желимо да победимо. Знамо да нас очекује тежак и захтеван дуел, док смо добро упознати са начином игре РБ Лајпцига. Наш наредни ривал игра директан фудбал. Борићемо се за наше навијаче и клуб у жељи да остваримо тријумф – истакао је Драговић.

Домаћин ове утакмице има улогу фаворита, што је потврдила штампа Немачке. Ипак искусни дефанзивац истиче да су наши првотимци фокусирани на међусобну комуникацију и сутрашњи сусрет.

– Нисам читао наслове медија. Апсолутно смо фокусирани само на нас и сутрашњи меч. Знамо да нас очекује важан дуел, али смо свесни и које су мане и предности противника. Желимо да одиграмо добар меч, важна нам је међусобна комуникација у екипи и наравно да се максимално боримо.

Медије је занимало да ли је Александар Драговић био у контакту са саиграчима у репрезентацији, који наступају за РБ Лајпциг.

– Није Баумгартнер једини репрезентативац Аустрије, ту су још Сајвалд и Шлагер. Чули смо се пре месец дана, након жреба за Лигу шампиона. После тога нисмо били у контакту. Вероватно ћемо се чути после утакмице, али током 90 минута нема разговора. Борићу се за Црвену звезду, а са друге стране они ће за Лајпциг. После сусрета можемо да попијемо пиће.

Указао је стамени штопер да неће бити лако играти против снажног немачког представника, који у тиму има одличне појединце.

– Максимално се спремамо за сваки дуел. У последњем периоду смо већи број голова, али даћемо све од себе да сутра сачувамо нашу мрежу. Међутим, није лако зауставити добре противничке играче. Конкретно на утакмици морамо да будемо фокусирани, не само на нападаче Опенду, Поулсена, Симонса и преостале фудбалере. Јака су и брза екипа. Потребно је да цео тим трчи, не само штопери, и буде као једна екипа свих 90 минута.

Током каријере Драговић је већ играо на стадиону РБ Лајпцига, те је искористио прилику да се присети статистике, док је нагласио да је рано говорити о табели групе Г Лиге шампиона.

У дресу Леверкузена сам играо два или три пута на “Ред Бул Арени”. Мислим да сам у гостима губио утакмице, док смо тада на нашем стадиону долазили до победе. Мислим да је рано да би размишљали да ли ћемо бити други на табели, има још четири утакмице па ћемо видити на крају овог дела такмичења коју ћемо позицију заузети – закључио је Драговић.

Претходни текстБахар: Желимо да се надигравамо са Лајпцигом
Следећи текстПрвотимци Звезде тренирали на стадиону Лајпцига