Јанис Сферопулос нови тренер КК Црвена звезда Меридианбет!

119

Грк Јанис Сферопулос нови је тренер кошаркаша Црвене звезде Меридианбет!

Некадашњи тренер Олимпијакоса и Макабија потписао је двогодишњи уговор са црвено-белима.

Јанис Сферопулос је рођен 21.марта 1967.године у Солуну, где је и направио прве кошаркашке кораке, прво као играч, касније и тренер.

Током тренерске каријере која траје више деценија, Сферопулос је прошао све: прво као тренер млађих селекција, касније као помоћник у више клубова: Аполону, Паоку, Олимпијакосу, ЦСКА, НБА лигашу Хјустону, да би након Колососа са Родоса (2008-2011), самостално водио и Паниониос из Атине (2012-2014), а онда и Олимпијакос из Пиреја са којим је освојио 2 титуле првака Грчке и играо два финала Евролиге 2015 и 2017.године. Проглашаван је и тренером године у Грчкој, а био је у више наврата и помоћник селектора репрезентације Грчке.

Од 2018-2022. године водио је екипу Макабија из Тел Авива са којом је освојио три титуле првака Израела и био такође биран за тренера године у тој земљи.

КК Црвена звезда Меридианбет жели пуно успеха нашем новом тренеру Јанису Сферопулосу који ће тим по први пут предводити са клупе већ у понедељак на утакмици 4.кола АБА лиге са ФМП-ом у Железнику.

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстЗвезда после петераца савладала Раднички
Следећи текстМијатовић: Гол за звездаше