Први пораз кошаркашица

35

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у дуелу 4.кола ЖКЛС од Арт Баскета 82-73 (22-11, 26-20, 24-22, 10-20) у хали „Мега фактори“.

У дуелу две непоражене екипе, Арт је поново одбранио свој паркет у дуелу против нашег тима и имао контролу резултата током целе утакмице. Пресудну разлику домаћа екипа је направила током другог периода игре.

Већ на старту Арт је са две серије (5-0, 7-0) креирао двоцифрену разлику, захваљујући расположеној Невени Вучковић, која је убацила 10 од 20 поена своје екипе за 20-9. Милица Драгичевић је са пенала прекинула серију домаћег тима, а Нађа Недељков на исти начин на другој страни била прецизна за 22-11 после десет минута.

Контрола скока домаћем тиму је доносила самопоуздање, погађали су и из друге шансе, а Тамара Чорто покушавала да врати Звезду у игру. Арт је био у налету, погађале су за три поена и Брењо, затим два пута Софија Олић, Нађа Недељков је вазала девет поена за високих +18 на истеку друге четвртине, (45-27). Невена Наумчев је вратила тројку, била прецизна са пенала, а Звезда успела да поенима Бојовић и Драгичевић оде на одмор са великим минусом и бригом, 48-31.

Марта Митровић је на старту трећег периода комплетирала дабл-дабл учинак, а Нађа Недељков била окрутна према бившем тиму и донела максималну разлику Арт Баскету, 57-36. Звезда је преко Чорто и Ројстер успела да серијом 7-0 смањи разлику, али додатан проблем чинили фаулови Наумчев, Радуловић, Чорто и Ројстер. Драгичевић је убацила тројку и везала пет поена, вратила је Талијан, а Милица Бојовић успела само да смањи максималну разлику пред последњих 10 минута, 72-53.

Иако је Ким Ројстер креирала серију 7-0, тренер домаћег тима је затражио тајм-аут, а Јована Поповић практично решила питање победника тројком за 75-60. После два минута без поена, Чорто и Ројстер покушавају да дигну екипу, али Јована Поповић је поново одбила налет. Невена Наумчев је тројком вратила Звезду на пристојних десет поена минуса у односу на максималну разлику, али је убрзо зарадила и пети фаул, а није било времена да се завршница учини неизвесном. Чорто је поставила коначних 82-73.

Тамара Чорто је са 19 поена наставила сјајан низ, Ким Ројстер остварила и други везани дабл-дабл са 16 поена и 14 скокова, док је Милица Драгичевић имала двоцифрен учинак са 12 поена, колико је убацила и Милица Бојовић, а Невена Наумчев је додала 10(9ск).

Слога је наредни противник Црвеној звезди.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 10 (9ск 4ас 1укл)Радуловић 4 (2ас), Чорто 19 (2ск 4ас 1блк), Дацић, Јованов (3ск 1ас 1укл 1блк), Матић, Ђурђевић, Бојовић 12 (8ск 1ас 1блк), Стојановић, Селаковић (2ск), Ројстер 16 (14ск 1блк), Драгичевић 12 (2ск 1ас). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЦрвена звезда убедљиво до пласмана на финални турнир Челенџер Купа!
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда Меридианбет