Звездини бисери – Тријумфи омладинаца и кадета пред паузу

38

У викенду за нама омладинци и кадети Црвене звезде су, као и првотимци одмерили снаге са крагујевачким Радничким, и остварили убедљиве победе на теренима иза југа Маракане.

Изабраници Ненада Милијаша су после фантастичног издања у Лиги шампиона за младе дочекали екипу из Крагујевца и тријумфовали резултатом 5:0, пред паузу која следи због репрезентативних обавеза. Расположени у тиму Ненада Милијаша су били двоструки стрелци – Вељко Вукојевић и Дарије Маркочевић, а мрежу ривала погодио је и везиста Алекса Цветковић. Одличан утисак је после гола који је постигао на утакмици против Јанг Бојса и на овом мечу оставио Новак Гојков са две асистенције, а по једно додавање су забележили Вељко Милосављевиц и Урош Тегелтија. Јуниори Графичара су у оквиру деветог кола шампионата гостовали екипи Партизана, а меч је завршен резултатом 2:0. Храбро су се борили Графоси, а оно што им је фалило је концентрација у завршници, с обзиром да су погодили стативу чак три пута.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. ИМТ – 23 бода, гол разлика 24:11
2. Чукарички – 21 бод, гол разлика 29:10
3. Партизан – 20 бодова, гол разлика 26:10
————
8. Црвена звезда – 14 бодова, гол разлика 29:10
9. Графичар – 8 бодова, гол разлика 14:19

СТРЕЛЦИ: Вукојевић (8 голова, Црвена звезда), Вељовић (5 голова, Графичар), Цветковић, Маркочевић (4 гола, Црвена звезда), Бубањ, Авдић, (2 гола, Црвена звезда), Гачић (2 гола, Графичар).

Кадетска селекција Црвене звезде је приказала сјајну партију и забележила још једну убедљиву првенствену победу на домаћем терену. Таленти рођени 2007. и 2008. године су током свих 90 минута били бољи ривал од крагујевачког Радничког и на крају заслужено славили резултатом 8:0. Блистали су ученици Слађана Николића, пре свих двоструки стрелци Урош Ђорђевић и Стефан Младеновски, док су их погоцима испратили Огњен Мишић, Ђорђе Ранковић, Вук Рогановић и Стефан Столић. Док су са друге стране, кадети Графичара поражени од Партизана на гостујућем терену резултатом 5:1. Једини гол за „љубичасте“ је виђен у 56. минуту, када је Младен Грујић сјајно отео лопту противнику и асистирао за Сашу Сторебру, који је са скоро 20 метара снажно шутирао и постигао изванредан погодак.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Партизан – 25 бодова, гол разлика 28:8
2. Војводина – 25 бодова, гол разлика 34:6
3. Црвена звезда – 21 бод, гол разлика 36:3
————
9. Графичар – 11 бодова, гол разлика 15:19

СТРЕЛЦИ: Бубања (4 гола, Црвена звезда), Баштрица (4 гола, Графичар) Костов, Дамјановић, Столић, Мишић, Рогановић, Ђорђевић, Младеновски, Стојановић (3 гола, Црвена звезда), Василић, Тадић (2 гола, Црвена звезда), Поповић (2 гола Графичар).

Резултати осталих утакмица:

Млађи омладинци:
Оле – Графичар 2:4 (Чапрић, Вукичевић, Лазаревић, Павловић)

Млађи кадети:
Колубара – Црвена звезда 0:9 (А. Петровић 3, Антић 3, Зарић, Ивковић, Журић)

Пионири:
Раднички НБ – Графичар 2:3 (Радовановић, Ивковић, Пјановић)

Млађи пионири:
Црвена звезда – Кампионе 8:0 (Радојевић 3, Радовић 2, Вајић, Матановић)
БСК – Графичар 0:5 (Перишић, Станковић, Васиљевић, Мићевић, Јеринић)

Петлићи:
Рад – Црвена звезда 0:0
Графичар – Петлић 1:0 (Мрковић)

Претходни текстЈавни час бесплатне школе тениса на теренима Црвене звезде
Следећи текстИванићевих 76 мајсторија