Иванић: Навијачи спремају спектакл, на нама је да будемо прави

21

Звездин креатор игре и вешти плејмејкер Мирко Иванић је на конференцији за медије у Медија центру стадиона “Рајко Митић” изнео очекивања пред дуел против Јанг Бојса, који ће наш клуб одиграти у среду од 21 час на Маракани у оквиру другог кола групне фазе Лиге шампиона.

Да ли је екипа у форми је више питање за стручни штаб. Са моје стране сматрам да вредно радимо на тренинзима, вредно се припремамо, одговорно приступамо свим обавезама. То је оно на чему ћемо радити и на шта смо обратили пажњу. Дефинитивно смо спремни смо за сутрашњу утакмицу, то смо желели током целог лета и кроз пријатељске мечеве се напорно припремали. Једва чекам да почне меч – почео је Иванић.

Подсетио се фудбалер рођен 1993. године дуела који је Црвена звезда одиграла против Јанг Бојса на Маркани у оквиру плеј-офа за Лигу шампиона у сезони 2019/20.

– Утакмицу из 2019. године памтим као једну од стреснијих, јер сам тада био на клупи. Посматрајући из тог угла тотално је другачије него када си на терену. Посматраш меч са стране, осећаш набој навијача, притисак резултата пошто је била таква утакмица за директан пролаз у групну фазу Лиге шампиона. Сутра имамо прилику да учествујемо у спектаклу, који ће наши навијачи сигурно приредити. Осећамо велику подршку већ сада, цела екипа једва чека да почне дуел и да покажемо зашто смо заслужено у Лиги шампиона.

Верује некадашњи фудбалер Бате Борисова да уз подршку навијача наш клуб може до новог позитивног резултата против швајцарског представника.

– Не бих могао да упоредим тим Јанг Бојса из 2019. године и сада. Ни наша екипа није иста, тако да ће то бити потпуно другачија утакмица. Никада не можете да знате у ком моменту и како ће се одвијати меч. Сигуран сам да смо спремни за утакмицу, те да уз огромну подршку навијача можемо да остваримо победу која може да нам окрене сезону у тотално другачијем правцу. Такође, тријумф може да нам да “ветар у леђа” за првенство и за даљу борбу у групној фази Лиге шампиона.

Пријала је хитроногом техничару порука јунака меча из 2019. године – Алексе Вукановића, који је пожелео Иванићу да постигне погодак на мечу против Јанг Бојса.

Тада је била моја прва сезона, сада се надам да сам “опаснији” по противника. Алекса Вукановић је мој велики пријатељ и веома ми је драго што је он тада постигао гол за улазак у Лигу шампиона. Надам се да ће његове речи имати утицај и да ће помоћи да сутра решим утакмицу. Најважније је да као тим будемо на високом нивоу, а екипа увек избаци поједница. Пре четири године је то био Алекса, сутра нека буде неко други и да се на крају заједно радујемо – закључио је Иванић.

Претходни текстБахар: Навијачи су наша највећа предност
Следећи текстПовратак Катарине Манчић