Трећи пут заредом Звездини картингаши на Светском Гранд финалу!

62

Претходног викенда вожена је последња трка у оквиру ЦЕЗ и ССЦ шампионата у Словенији на стази у Птују.

Два такмичара Црвене звезде Давид Матлак, у класи Ротакс Мини и Никола Тошић, у класи Ротакс ДД2, по трећи пут за редом оверили су визу за Бахреин и Светско Гранд финале, које ће се одржати од 2. до 9. децембра 2023. године.

Давид Матлак је имао задатак да у последње три трке викенда буде у пласману од првог до петог места да би био сигуран учесник на Гранд финалу, што често и није тако лако као што изгледа, али је Давид био смирен и искусном вожњом на „калкулатор“ завршио као трећепласирани и само потврдио доминацију у његовој класи. Давид је предходне две године на Гранд финалима наступао у класи Ротакс Микро Макс, а ове године по први пут у класи Ротакс Мини Макс.

Никола Тошић је био у сличној ситуацији као и Давид. Није му био потребан висок пласман, али је ипак возио као да јесте и са оствареном пол позицијом у квалификацијама показао да оверу плсмана на Гранд финале жели да прослави са пехаром у руци. На крају викеднда је заузео „само“ треће место и такође потврђује пласман на Гранд финале.

Желимо картингашима Црвене звезде пуно среће у Бахреину на Гранд финалу и да покажу да се нису случајно нашли по трећи пут на тако великом такмичењу.

Претходни текстЦрвено-бели испустили утакмицу у последњој четвртини у Сплиту
Следећи текстКарте за Раднички од данас у продаји