Црвено-бели испустили утакмицу у последњој четвртини у Сплиту

72
FOTO: Paun Paunović/Jadran Split

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 1.колу Лиге шампиона у Сплиту од Јадрана резултатом 16:13 (4:4, 3:4, 4:3, 5:2).

Поново је Јадран успео да се извуче против Црвене звезде и дође до тријумфа. Сплићани су били практично нокаутирани у трећој четвртини, али су избекли нокаут и вратили се у меч. Екипа која има у свом саставу шест чланова актуелних европских шампиона своје репрезентације је на крају имала више концентрације.

Имали су црвено-бели контролу над утакмицом до последње четвртине, а преломни моменат десио се при уласку у последњи минут трећег периода, код резултата 9:11 за наш тим, када је ударац из петерца Марка Радовића зауставио Мате Анић, а затим у кратком року Лорен Фатовић успео да изједначи резултат пред улазак у последњу деоницу.

Звезда је имала константну предност током три четвртине коју је Јадран јурио, а када су први пут повели на мечу, у последњој четвртини, успели су да славе. Резултатску клацкалицу гледали смо три четвртине, Звезда је имала гол предности, домаћи тим стизао. Вук Милојевић је донео Звезди предност пред полувреме – 7:8.

У трећој четвртини наш тим је имао утакмицу у својим рукама и прилику да после неколико неизвесних завршница коначно савлада Сплићане, али ни овога пута се то није десило. Два брза гола, Звездин блицкриг, гол Гогова у контри, затим и хладнокрвна завршница Родољуба Гајића са играчем више и прилика да после трећег искључења Марина Чагаља изабраници Александра Филиповића грогираног противника пошаљу у нокдаун. Ипак, Радовићев покушај је зауставио Анић и улио велику дозу самопоуздања, и својој екипи и себи. Од тог момента уследила је серија 7:1 Јадрана за победу. Фатовић је прво упливао и након одбитка после ударца Дужевића смањио, а у контранападу и изједначио на 11:11 пред одлучујућих осам минута.

Јерко Маринић Крагић је био херој свог тима и меч винер. Два везана гола, Суботић је успео да смањи, а затим је и Харков погодио два пута и потврдио победу Јадрана. Звезда је два пута погађала оквир гола, Анић је забележио две интервенције, а тачку на меч ставио управо капитен Јадрана и један од шесторице европских шампиона – Маринић Крагић са пет метара. Коначан резултат поставио је Душан Васић.

Управо је Душан Васић са 3 гола био најефикаснији у редовима Црвене звезде, по два гола су постигли Гаврил Суботић, Ђорђе Гогов и Никола Бурсаћ.

У наредном колу Звезда дочекује Ференцварош 7.октобра, који је у првом колу савладао Јадран из Херцег Новог 9:7. Пре дуела са Мађарима следи меч против Таша.

ЈАДРАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 16:13 (4:4, 3:4, 4:3, 5:2)
Сплит, базен: СЦ „Пољуд“. Судије: Лазар Анђелић и Влахо Радичевић (Србија). Искључења: Јадран 16, Црвена звезда 17. Петерци: Јадран 2(2), Црвена звезда 3(4).

ЈАДРАН: Анић, Чагаљ 1, Маринић Крагић 4(2), Биљака, Бутић 1, Пејковић, Букић, Харков 2, Радовић 2, Врлић 1, Фатовић 3, Дужевић 2, Марцелић. Тренер: Јуре Мареља

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 2, Гајић 1, Марковић 1, Суботић 2(1), Васић 3(1), Гогов 2(1), Басара 1, Вукићевић, Семан, Милојевић 1, Радовић, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстСтојан Вујко: Добро дошли на Звездин Куп
Следећи текстТрећи пут заредом Звездини картингаши на Светском Гранд финалу!