Почиње Првенство Србије, квалификациони турнир на Дорћолу

39

Квалификационим турнирима у Новом Саду и Београду овог викенда је почело Првенство Србије за ватерполисткиње, која се игра у новом формату.

Црвена звезда ће бити домаћин квалификационог турнира, на којем ће учествовати још Партизан и Таш 2000, док ће у Новом Саду снаге одмерити Војводина, Спартак и Палилула.

Звезда се у првом колу, у недељу од 10:45 на базену СРЦ “Милан Гале Мушкатировић”, састаје са Партизаном, док ће истог дана црно-бели тим одиграти сусрет са Ташом од 17:45. Меч Звезде и Таша у оквиру трећег кола заказан је за наредну недељу, односно први октобар од 10:45.

Црвено-беле ватерполисткиње су сезону започеле претходне недеље учешћем на квалификационом турниру Дунав лиге у Бечеју, где су убедљивим резултатом поразиле Спартак, а у три неизвесне утакмице су поражене од Војводине, Сентеша и Шпандауа.

За Звезду ове сезоне играју: Вања Лазић, Андреа Лазовић, Ксенија Мојсева, Ива Маринковић, Ива Лујић, Тијана Лукић, Маја Јашченко, Јована Радоњић, Сесилија Диаз Меса, Христина Илић, Бојана Дамјановић, Милица Зелић, Стела Радојчић, Нађа Миленковић, Јана Лујић, Љубица Војиновић и Александра Антанасијевић.

У односу на прошлу сезону, екипу су у летњем прелазном року напустиле Ана Мамоглу, Анастасија Корени и Јована Тодоровски. Мамоглу се вратила у Грчку и носиће капицу Перистерија, Анастасија Корени ће школовање наставити у Сједињеним Америчким Државама, док је Јована Тодоровски после 75 одиграних утакмица у сениорском тиму Звезде прешла у Палилулу.

Велико појачање у стручном штабу представљаће Зоран Контић, тренер са више од 30 искуства, а у базену су као појачања стигле Рускиње Маја Јашченко и Ксенија Мојсева, из Аустралије је дошла Стела Радојчић, голман, док ће црвено-бели капицу поново носити српска репрезентативка, Тијана Лукић.

Претходни текстКадети најубедљивији од почетка сезоне
Следећи текстТријумф Вељка Ћука у Темишвару