Кадети најубедљивији од почетка сезоне

37

Кадетска селекције Црвене звезде је забележила још једну убедљиву победу у оквиру седмог кола домаћег првенства, а овог пута талентовани дечаци су славили против Јагодине са 9:0. Изванредну партију изабраника Слађана Николића су обележили Алекса Дамјановић, који је постигао хет-трик, два пута је мрежу погодио Адем Авдић, док су Урош Ђорђевић, Василије Костов и Алекса Василић по једном матирали голмана гостујућег тима, уз један аутогол противника.

Црвена звезда – Јагодина 9:0 (7:0)

Стадион: “Терени омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Стефан Микавица.

Стрелци: Ђорђевић у 9, Костов у 10, Дамјановић у 13, 28. и 42, Авдић у 34. и 55, Василић у 45. и Динић (аутогол) у 71. минуту.

Црвена звезда: Драшкић, Рогановић, Стојановић, Ђорђевић (од 46. Тадић), Костов (од 46. Ранковић), Ивановић, Мишић, Дамјановић (од 61. Младеновски), Бубања (од 46. Манојловић), Авдић (од 61. Столић), Василић.

Јагодина: Ђокић, Прекајац, Митић (од 30. Динић), Миловановић (од 67. Петровић), Здравковић (од 35. Максимовић), Трајковић, Стефановић, Сомборски, Станковић (од 46. Митић), Демировић, Јовановић (од 67. Тончић).

Офанзивно су од првог минута ушли у меч изабраници Слађана Николића, те смо од самог старта могли да видимо нападачку “силу” кадетске селекције Црвене звезде. Шансе пред голом Јагодине су почеле да се ређају од првог судијског звиждука, а након рикошета у казненом простору гостујуће екипе у деветом минуту, до лопте је стигао Урош Ђорђевић и врло прецизним ударцем исту пласирао у гол за водећи погодак. Свега 60 секунди касније предност црвено-белих је била дуплирана после прелепог додавања Алексе Дамјановића за Василија Костова и рутинске завршнице Звездине десетке. Асистент код претходног гола се после неколико напада у 13. минуту нашао овога пута у улози голгетера и искористио одличан продор, као и центаршут Мишића, те тако потврдио сигурну победу домаћина већ у раној фази меча.

Наставили су у истом ритму пулени Слађана Николића, а играо се 28. минуту када су наши кадети дошли до још убедљивије предности. Наиме, Ђорђевић је спретним дриблингом направио вишак по десној страни и послао лопту у шеснаетерац, где се нашао сјајни Алекса Дамјановић, коме није било тешко затресе да мрежу и постигне свој други погодак на мечу. Пет минута касније главни актери су били Адем Авдић и Алекса Василић, а потоњи је послао луцидан пас ка Авдићу, који је сјајно гађао даљи угао голмана гостујуће екипе и погодио малу мрежу. Искористио је грешку Јагодинаца у 42. минуту, Алекса Дамјановић је постигао хет-трик и тиме одиграо полувреме из снова.

Уследио је и најлепши детаљ из првог дела игре за сам крај када је имењак Дамјановића – Алекса Василић, изненадио чувара мреже Ђокића и погодио лоб ударцем са готово половине терена за одушевљење многобројне публике на трибинама Омладинске школе Црвене звезде.

У другом делу игре Адем Авдић је постао нови двоструки стрелац на мечу када је у 55. минуту успешно реализовао ударац са беле тачке, па је тада скор износио 8:0. Коначан резултат на сусрету је постављен 71. минуту, када је Ранковић прецизно центрирао из корнера, а након несмотрене рекације штопера Динића, лопта је завршила иза леђа голмана Јагодине.

Претходни текстПораз од пола коша у мечу са Жалгирисом без целе петорке
Следећи текстПочиње Првенство Србије, квалификациони турнир на Дорћолу