Звезда тренирала на Итихаду

23

Фудбалери Црвене звезде су од 19 часова по локалном, односно 20 сати по српском времену истрчали на травнати тепих стадиона “Итихад” и одрадили последњи тренинг пред утакмицу првог кола групне фазе Лиге шампиона против Манчестер Ситија, која је заказана за уторак од 21 час.

У раним јутарњим часовима црвено-бели су се упутили према Енглеској, а за разлику од сунчаног времена које је испратило играче Звезде, са друге стране киша је дочекала наше фудбалере у Манчестеру. Након поподневног одмора у 18 сати и 30 минута по британском времену, изабраници Барака Бахара су стигли на стадион домаћина и са пуним фокусом се припремили за последњи тренинг пред важан меч.

Стадион Манчестер Ситија броји 55 хиљада седећих места, а очекује се подршка великог броја звездаша. Ипак прво су пред празним трибинама истрчали Звездини играчи на терен како би одрадили последње припреме и адаптирали се на све услове пред дуел са актуелним шампионом Европе.

Тренинг, уз осмехе и фокусираност, је почео уводном активацијом. Сведочили смо вежбама статичког загревања, док је већ припремљен полигон чекао спреман за даљу фазу тренинга. Уводни део тренинга је такође обележио рад са лоптом, која је “писала” по идеалној травнатој површини стадиона “Етихад”, при размени додавања црвено-белих. Потом се прешло и на популарну “шеву”, која је као и увек додатно украсила атмосферу

Ни киша није омела наше играче да се до краја тренинга у потпуности посвете техничко-тактчким детаљима. На посебном делу вредни су били и Звездини голмани, који су максимално посвећено приступили припреми за предстојећи сусрет у Лиги шампиона.

После 60 минута напорног тренинга, фудбалери Црвене звезде су се упутили на обавезан одмор, а сутра ће од 21 час на истом месту изаћи на мегдан актуелном прваку најпрестижнијег такмичења у Европи.

Претходни текстСтаменић: Показаћемо како се бори за Звезду
Следећи текстЗвездине пионирке шампионке Србије