Стаменић: Показаћемо како се бори за Звезду

38

Пред утакмицу са Манчестер Ситијем која је на програму сутра од 21 час, поред шефа стручног штаба Црвене звезде – Барака Бахара, на конференцији за медије, своја очекивања је изнео и првотимац Марко Стаменић.

Црвена звезда је тим од ког се очекује искорак у Лиги шампиона, нарочито након сјајног старта сезоне. Фудбал је таква игра, у ком има много успона и падова. Погледали смо се у очи, спремни смо да учимо и имамо прави приступ, а тако ће бити и на сутрашњој утакмици. Манчестер Сити је доказао да је најбољи тим на свету, а ми гледамо себе, трудимо се да напредујемо из дана у дан и будемо храбри. Најбитније је да се сви залажемо једни за друге и да се тимски бранимо, али и нападамо шампиона Европе – започео је Стаменић.

Не плаши се Марко Стаменић Манчестер Ситија и сматра да Звезда увек мора да иде на победу, независно од противника.

– Фудбал је магична игра. Као тим се не задовољавамо малим стварима, с обзиром да играмо за Звезду, увек идемо на победу и тако ће бити без обзира на тим који је преко пута. Окружен сам добрим и квалитетним људима, како у самој екипи, тако и у стручном штабу, стога имамо право да се надамо позитивном резултату.

Претходне сезоне, Стаменић је био у тиму Копенхагена који је ремизирао са актуелним шампионом Европе, те је открио тајну својим саиграчима како се игра против најбољих.

Разговарао сам са својим саиграчима. Пред овакве утакмице су најважније менталне припреме, све је у глави. Морамо да схватимо да можемо да играмо против најјачих екипа на свету, а убеђен сам да смо способни за то, јер смо сами једна велика екипа – закључио је Стаменић.

Претходни текстБахар: Знамо против кога играмо, али верујем у нашу храброст и памет
Следећи текстЗвезда тренирала на Итихаду