Сентеш после још једне драматичне завршнице победио Звезду

51

У последњем колу првог квалификационог турнира Дунав лиге, који је данас завршен у Бечеју, ватерполисткиње Црвене звезде поражене су од Сентеша резултатом 11:10.

Црвено-беле су током меча више пута водиле, али су у завршници направиле велику грешку. Наиме, екипа Драгане Ивковић кренула је у последњи напад при резултату 10:10, али је после грешке у додавању изгубила лопту. Сентеш је брзо испливао контру и 13 секунди пре завршетка добио је петерац, који је претворио у гол за победу.

Мађарице су водиле 1:0 и 2:! у првих осам минута, да би црвено-беле преокренуле на 3:2. Минималну предност Звезда је одржавала и у другој четвртини, мада је два наврата имала и два гола предности (7:5 и 8:6).

Сентеш је заиграо боље на старту другог полувремена, када је вратио вођство. Ипак, Звезда је головима расположене Јоване Радоњић два пута стизала до вођства у трећој и четвртој четвртини, па је 56 секунди пре краја било 10:10. Тада је уследила већ поменута ситуација, па је Звезда претрпела још један пораз после неизвесне завршнице.

На турниру у Бечеју, црвено-беле су биле боље од Спартака, док су изгубиле од Шпандауа, Војводине и Сентеша.

Звезда је играла у саставу: Лазић, Лазовић, Мојсева 2, Маринковић, Лујић, Лукић 1, Јашченко 1, Радоњић 4, Диаз Меса 1, Илић 1, Дамјановић, Зелић, Радојчић, Јанковић.

Претходни текстМлађе пионирке екипне вишампионке Србије
Следећи текстУ сусрет Омладинској Лиги шампиона