Борбена Звезда изгубила од Војводине

52

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у трећем колу првог турнира Дунав лиге од Војводине резултатом 10:12.

Новосађанке су повеле у првом минуту преко Ање Швец, брзо је изједначила Ива Лујић, али је потом Војводина са два брза гола стигла и до 3:1 и предност је одржавала све до средине четвртог периода.

Звезда је још два пута прилазила на гол заостатка у првој четвртини, оба путе преко Тијане Лукић, али је Војводина у свом ритму играла и у наставку, па је посел три минута игре у другој четвртини водила 6:3. Екипа Драгане Ивковић је још једном додала гас и пришла на 6:5, да би Војводина новом серијом од три гола, десет минута пре краја утакмице, стекла први пут четири гола разлике (9:5).

Међутим, Звезда се није предавала и у последњих осам минута је преко Сесилије Диаз Месе, Јоване Радоњић, Иве Лујић и Христине Илић стигла до изједначења (9:9). Велики налет прекинула је Швец, а победу су обезбедиле Александра Трмчић и Милана Хамзаева (12:9). Коначних 12:10 поставила је Христина Илић 84 секунде пре краја сусрета.

Звезда је играла у саставу: Лазић, Лазовић, Мојсева 1, Маринковић, Лујић 2, Лукић 2, Јашченко, Радоњић 2, Диаз Меса 1, Илић 2, Дамјановић, Зелић, Радојчић, Јанковић.

Први квалификациони турнир Дунав лиге завршава се у недељу, а Звезда се у четвртом колу, од 11:30, састаје са мађарским Сентешом.

Претходни текстЧетири победе Звездаша на „II Serbia athletics meeting“-у
Следећи текстЗвезда убедљива у 1. колу Суперлиге