Звезда опремила малишане из Ораховца и Велике Хоче за школу

38

ФК Црвена звезда наставља да буде друштвено одговорна, те да помаже онима којима је то потребно, те смо посетили Ораховац и Велику Хочу и српској деци поклонили књиге, као и прибор како би спремно дочекали нову школску годину.

Звезда је увек ту, поготово за малишане са Космета који су нас поново одушевили тиме колико навијају за наш клуб и колико се поносе српством. Деца су нас, прво дочекала у Ораховцу када смо им поделили књиге, од првог до осмог разреда, као и за четири разреда Гимназије. Било је ту свега, од уџбеника до шкослког прибора како би могли мирно да уче и образују се, иако је чињеница да одрастају у екстремно тешким условима.

Затим смо отишли у Велику Хочу, када смо се дружили и са предшколцима и основцима, те им поделили поклоне у виду уџбеника, књига, перетоница, свесака, оловки… Тешки услови у којима српска деца одрастају на Космету су нас посебно ганули, али њихови осмеси, као и припадност црвено-белом, су нешто што ћемо памтити до краја живота.

Космет је увек био срце Србије, а најлепше српске задужбине у виду манастира и цркава само су доказ вековног живота нашег народа на територији која ће заувек бити и остати српска. Традиција и вера су најснажнији мотив српском народу да остане на Космету, а Црвена звезда и овом приликом поручује да ће увек бити уз њега и позива све остале да помогну онима којима је то најпотребније.

Осмеси, као и енергија коју носимо са овог пута вреди више од свега. Деца која су нам понављала колико смо им улепшали дан, мотивисала су нас да наставимо да будемо хумани, као и да се сваког новог јутра трудимо да будемо бољи људи.
Коментари

Претходни текстТамара Чуровић освојила турнир у Куршумлијској бањи
Следећи текстЛШ специјал – Панатинаикос