ЛШ специјал – Панатинаикос

54

Никада на утакмици Лиге шампиона у историји нашег клуба није било продато толико улазница као за меч са Панатинаикосом, у тадашњем полуфиналу КЕШ-а када је према званичној статистици било 93.500 гледалаца, а незванично вероватно и много више.

Сада већ давног 14. априла 1971. године угостили смо шампиона Грчке, екипу атинског Панатинаикоса. Поред феноменалне игре црвено-белих и победе од 4:1, остаће упамћена и атмосфера на трибинама највећег српског стадиона и невероватна бројка од 93.500 гледалаца.

Прелеп амбијент сачекао је играче по изаласку на траву београдске Маракане, када се на хиљаде црвено-белих барјака винуло у небеса и дало ветар у леђа фудбалерима Црвене звзеде. Велику подршку су имали и гости, око 20 хиљда Грка обучених у зелено-беле боје је допутовало у Београд да пружи подршку својим миљницима.

Црвено-бели су фантастично отворили утакицу, те су од самог почетка бацили противника на колена, наравно потпомогнути хуком Маракане. Већ у 15. минуту мрежу Грка начео је Стеван Остојић, а црвено-бели су наставили да притискају екипу Панатинаикоса и потом у 39. минуту повели са 2:0 преко Слободана Јанковића. У истом ритму наставили су изабраници Миљана Миљанића и у другом полувремену, те су већ у 46. минуту повели са недостижних 3:0, а стрелац је опет био Стеван Остојић. Трачак наде Грцима донео је Камарас у 55. минуту када је савладао Ратомира Дујковића, ипак, било је то недовољно. Епитет јунака ове утакмиције је припао Стевану Остојићу, што се доказало и у 70. минуту када је сјајним ударцем главом савлдао голмана гостујуће екипе и на тај начин постигао хет-трик.

Након завршетка утакмице је уследило невероватно славље на улицама Београда, на десетине хиљада звездаша је прославило тријумф вољеног клуба.
Атмосфера са стадиона прелила се на улице, те се на булеварима главног града могао видети црвено-бели карневал. Фасцинантна посета од 93 хиљаде и 500 гледалаца остаће вечно записана као највећа посета када говоримо о мечевима Црвене звезде у Лиги шампиона. Многи посетиоци овог меча тврде да је публике било далеко више од тог броја…

Претходни текстЗвезда опремила малишане из Ораховца и Велике Хоче за школу
Следећи текстЗвезда лиценцирала 40 фудбалера за Омладинску Лигу шампиона