Звездина ревија | Како је Бата Стојковић заволео Звезду

50

Црвена звезда се заиста може похвалити великим бројем навијача међу глумачким легендама, како старијим, тако и млађим. Један од њих је био и велики бард српског глумишта Данило Бата Стојковић.

Бата је рођен у Београду 11. августа 1934. године, одрастао је на Чубури, а заједно са својим братом заволео фудбал и наравно Звезду.

Фудбал је, како истиче у интервјуу за Звездину ревију, почео да прати са свега четири године, а у предратом времену био је навијач ФК Југославије. Након завршетка рата долази до гашења тадашњих клубова и до настанка нових, а како су за Црвену звезду наступали сви Батини идоли – одлука је била лака.

Црвена звезда је одувек била народни клуб, а за Партизан су наступали момци на одслужењу војног рока, то се народу није свиђало, те у Београду скоро нико није навијао за њих, додао је тада Данило Бата Стојковић у разговору за наш лист.

Данило Стојковић нас је напустио 2002. године, а ми ћемо се увек радо сећати улога легендартног Бате у највећим филмским остварењима попут Грлом у јагоде, Балканског шпијуна, Сабирног центра и прегршт других остварења која су оставили дубок траг на српску кинематографију.

Оно што ће остати легендарно је и његова љубав према спорту и Црвеној звезди, а упамћена је и Батина изјава из јануара 1991, године када је рекао: “Црвена звезда је коначно саставила тим који изгледа као права свита, а свако зна своју поделу. Као и у позоришту, они се боре са простором и са препрекама у том простору. Фудбал и глума имају више додирних тачака него што људи мисле.”

Још доста занимљивих детаља погледате у емисији.

а

Претходни текстПродаја само за старе „сезонце“ на Малом Калемегдану и у другој недељи
Следећи текстЦрвена звезда Примобет – Обилић 28:22 (9:12)