Звезда срушила и Барселону

69

Ватерполисти Црвене звезде остварили су и други тријумф на квалфикационом турниру за Лигу шампиона у Хановеру. Црвено-бели су овога пута савладали Барселону са 14:9 (5:3, 3:2, 5:1, 1:3).

Након равноправног почетка меча, Црвена звезда је головима Васића и Вукићевића у завршници прве четвртине успела да се резултатски одвоји од ривала и поведе са 5:3. Марковић и Вукићевић су увећали предност нашег тима, али је до полувремена Барселона успела да смањи и на одмор се отишло вођством црвено-белих од 8:5.

Трећи период игре је у потпуности припао изабраницима Александра Филиповића који су повели са 13:6 и практично решили питање победника. Шпанци су покушали да учине завршницу меча неизвесном, али су на крају само ублажили пораз – 9:14.

Најефикаснији на мечу био је Гаврил Суботић са 4 гола. По два су постигли Душан Марковић, Душан Васић, Милош Вукићевић и Марко Радовић. У листу стрелаца уписали су се и Драшко Гогов и Иван Басара са по једним голом.

Звездини ватерполисти су са овом победом направили велики корак ка пласману у Лигу шампиона. Црвено-беле у суботу очекују два меча, против Аполона СМирнис (11 часова) и домаћина турнира Веспо 98 Хановера (19 часова).

БАРСЕЛОНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 9:14 (3:5, 2:3, 1:5, 3:1)

Хановер (Немачка) – Судије: Михал Георг Баланеску (Румунија) и Синиша Матијашевић (Црна Гора). Искључења: Барселона 6, Црвена звезда 13. Петерци: Црвена звезда 3(3).

БАРСЕЛОНА: Љорет Гомез, Лоалди 1, П.Торас, Ферер 2, Естеба 1, Сесен 2, Понт 1, Виљар 1, Матаморос, Есфорзадо, Лопез 1, Даура Гомез, М.Торас. Тренер: Иосеп.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ, Гајић, Марковић 2, Суботић 4, Васић 2, Гогов 1, Басара 1, Вукићевић 2, Семан, Милојевић, Радовић 2, Ивановић. Тренер: Филиповић.

Претходни текстДодатни контигент улазница у продаји од понедељка
Следећи текстУпознајте Јанг Бојс