Звездаши на каљењу – Кахвићев нови хет-трик, браћа Митуљикић приказала класу

26

Одличне партије у викенду иза нас су приказали млади играчи који кале у другим клубовима, а са најбољим учинком истакао се снажни центарфор Александар Кахвић, који је постигао други хет-трик у актуелној сезони, док су га са голом у мрежи ривала пратили Јован и Никола Митуљикић.

Поново је бриљирао млади нападач Александар Кахвић, који је у првих пет утакмица Прве лиге Србије успео да оствари статистику од осам датих голова. Овога пута момак рођен у Теслићу је постигао хет-трик, други ове сезоне, чиме је потврдио одличну форму у којој се налази. Са по једним поготком на листи стрелаца високог центарфора су пратили луцидни техничари – Јован и Никола Митуљикић. Голови Звездиних близанаца из класе 2003. су долазили након приказивања индивидуалног квалитета и подсетили на оне са ТВ шпица. Такође, удео у победи ОФК Београда су имали сјајни техничар Никола Кнежевић, као и дефанзивни двојац Александар Ђермановић и Огњен Мимовић који су провели 90 минута на терену.

Милош Гордић је чувао гол ИМТ-а и у шестом колу националног првенства. Био је сигуран талентовани чувар мреже приликом удараца са дистанце и томе додајемо чињеницу да су играчи вечитог ривала упутили чак 24 ударца према његовом голу, а од тога је 11 ишло право у мету. Правио је параде и једноставно блистао при интервенцијама, те на тај начин показавши да из утакмице у утакмицу стасава у озбиљног голмана.

На гостовању развојног тима Црвене звезде смо гледали тројицу првотимаца нашег клуба. Коста Недељковић је уписао трећи наступ за Графичар у актуелној сезони, а уз то партију на високом нивоу. Играо је одлично у два правца, нарочито обављајући дефанзивне задатке са апсолутним фокусом. Јован Шљивић је господарио везним редом, а учествовао је у акцији код првог гола гостујуће екипе, када је погодио стативу. Снажни Јован Мијатовић је био ударна игра тима Марка Неђића. Неуморно је вршио пресинг на штопере Новог Сада 1921, док је много ситуација успевао да сачува лопту поред корпулентнијих дефанзиваца домаћина.

Јегор Пруцев је одиграо 69 минута у тријумфу Цеља над Мрибором (2:0), а млади Рус се поново издвајао кроз креативност на терену. Прилику да забалеже наступ у викенду за нама нису добили Владислав Голдин и Кенеди Икпоро.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Партизана (2:3)
Коста Недељковић (Графичар) – 90 минута у ремију са Новим Садом 1921 (2:2)
Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Дубочицом (3:5)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Дубочицом (3:5)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 83 минута у победи над Дубочицом (3:5)
Јован Шљивић (Графичар) – 59 минута у ремију са Новим Садом 1921 (2:2)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 83 минута у победи над Дубочицом (3:5)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 87 минута у победи над Дубочицом (3:5)
Јегор Пруцев (Цеље) – 69 минута у победи над Марибором (2:0)
Јован Мијатовић (Графичар) – 52 минута у ремију са Новим Садом 1921 (2:2)
Александар Кахвић (ОФК Београд) – 88 минута у победи над Дубочицом (3:5)

Претходни текстШериф Ендиаје нови нападач Црвене звезде
Следећи текстНаталија и Мина вицешампионке Балкана, Михјало и Лена бронзани у штафети