Наталија и Мина вицешампионке Балкана, Михјало и Лена бронзани у штафети

52
Извор: Instagram/@srpskiatletskisavez

Домаћин Балканијаде за млађе јуниоре био је Сивас у Турској, а тим репрезетације Србије појачало је пет атлетичара из Црвене звезде. Велики успех постигли су наши атлетичари освајањем четири одличја.

Поново одличним хицем и то у петој серији бацања кладива обрадовала нас је Мина Амиџић, која је до вицешампионске позиције дошла са даљином од 57.95 метара.

У неизвесној трци до самог краја, Наталија Грујић, успела је да се избори за сребрну медаљу и буде на победничком постољу у трци на 1.500 метара. Кроз линију циља прошла је за 5:02.23.

Две бронзе у штафетама 4×100 метара освојила је наша репрезентација. Лена Милинковић и Михајло Киш били су чланови штафета која је завшила у три најбрже на шампионату Балкана.

Лена Милинковић је била јако близу освајања медаље и у појединачној конкуренцији у својој матичној дисциплини, 100 метара препоне. Заузела је четврто место са резултатом 14.23 секудни, за само три стотинке измакла јој је бронза.

Једна од две представнице Србије у скоку удаљ била је и Катарина Ђурђевић. Најдаљи скок забележила је у другој серији, а најдаљи одраз у песку оставила је на 5.58 метара, што јој је у укупном пласману донело девету позицију.

Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима на постигнутим успесима, била је ово једна дуга сезона.

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Кахвићев нови хет-трик, браћа Митуљикић приказала класу
Следећи текстЗвезда продужила уговоре са 10 талената