Приче о Звездиним трофејима – Црвено-бели Чикаго

28

Броји Звездин музеј више од 700 трофеја, а данас вам доносимо причу о пехару „Сестринских градова“ који је наш клуб освојио 2010. године у Чикагу.

Куп „Сестринских градова“ у Чикагу одржан је у периоду од 19. до 22. маја 2010. године, а на турниру су се нашле четири екипе : Легија из Варшаве, Чикако Фајр, Париз Сен Жермен и наравно наша Црвена звезда. Сусрели смо се са Легијом у полуфиналу, и константно нападали, те били далеко бољи ривал. Противник из Варшаве је полако посустајао, осетили су црвено-бели немоћ противника и храбро кренули ка напред, а пред сам крај меча видели смо и драму када је Николић промашио са беле тачке. Свега пар минута касније у 75. минуту управо је Николић прелепим центаршутом упослио Милоша Трифуновића и на тај начин се искупио за свој промашај. Утакмици је присуствовало око три хиљаде Звездиних навијача пристиглих са разних страна САД-а, а ово је била идеална прилика да гледају свој вољени клуб и да свим срцем бодре црвено-беле момке.

Уследило је сада већ чувено финале против Париз Сен Жермена, а на стадиону се у небо винуло на хиљаде црвено-белих балона, што је још један доказ да Црвена звезда има сјајну подршку на ком год континенту она играла. Орила се песма Звездиних навијача којих је овог пута било око седам хиљада, што је било и више него довољно да у 73. минуту Каду Мендеш савладала ривала. Ипак, ривал је изједначио у финишу сусрета, те је дошло до извођења једанаестераца. Прошло је шест серија – без грешке, а онда је на сцену ступио Саша Стаменковић и одбранио једанаестерац, чиме је Звезда освојила турнир. Уследило је славље Звездиних навијача, и још једна сјајна прича о освојеном трофеју.

Екипу је са клупе предводио Ратко Достанић.

Претходни текстБоксерски спектакл на 1. „Меморијалу Бранко Димић“
Следећи текстЗвездина помоћ за мирно школовање породице са десеторо деце