Звездини бисери – Максимовић наставља да решета

13

Прошао је још један фудбалски викенд на терену иза југа Маракане, те су у суботу одиграни мечеви омладинаца и кадета Црвене звезде, као и сениора Графичара. Једину победу су остварили изабраници Слађана Николића, који су славили против Телеоптика са 1:0.

Јуниори Звезде су ремизирали против Земуна резултатом 2:2 на домаћем терену у оквиру петог кола домаћег првенства. Прегршт прилика пред голом ривала су стварали играчи Ненада Милијаша у првом полувремену, али на крају млади фудбалери нису успели да дођу до победе, иако су водили са 2:0 након првих 45 минита. Стрелци су били Вељко Вукојевић у деветом и Урош Тегелтија, који је погодио у 36. минуту за црвено-беле. У суботу су свој меч на на гостовању против Чукаричког одиграли и омладинци нашег развојног тима. Изабраници Ђорђа Чотре су пружили добру партију, али су поражени резултатом 5:3, док су мрежу бело-црних тресли двоструки стрелац – Симо Вељовић, као и Јусуф Фајсал.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. ИМТ – 15 бодова, гол разлика 15:5/7
2. Партизан – 13 бодова, гол разлика 19:6
3. Бродарац – 12 бодова, гол разлика 10:10
————
8. Црвена звезда – 8 бодова, гол разлика 18:7
11. Графичар – 4 бода, гол разлика 10:13

СТРЕЛЦИ: Вукојевић (4 гола, Црвена звезда), Вељовић (3 гола, Графичар), Цветковић, Бубањ, Авдић (2 гола, Црвена звезда), Гачић (2 гола, Графичар).

Кадетска селекција Црвене звезде је у оквиру петог кола домаће лиге савладала Телеоптик на домаћем терену минималним резултатом. Након пораза од Младости у Лучанима, дечаци рођени 2007. и 2008. године су се успешно вратили на победнички колосек, док је једини погодак за тим Слађана Николића постигао нападач – Стефан Младеновски у 75. минуту, након сјајног продора и центаршута са десног бока Уроша Ђорђевића, једног од највећих талената, који се вратио на терен после паузе због здравствених проблема. Вршњанци из екипе Графичара су као гости поражени од Чукаричког са 2:0.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Војводина – 13 бодова, гол разлика 22:3
2. Чукарички – 13 бодова, гол разлика 18:4
3. Црвена звезда – 12 бодова, гол разлика 17:3
————
7. Графичар – 7 бодова, гол разлика 9:10

СТРЕЛЦИ: Бубања (3 гола, Црвена звезда), Мишић, Тадић (2 гола, Црвена звезда), Поповић (2 гола Графичар).

Фудбалери Графичара су у оквиру петог кола Прве лиге Србије ремизирали са Новим Садом на гостовању, док је крајњи резултат износио 2:2. Одличну игру су приказали фудбалери нашег развојног тима, показали су карактер и преокренули резултат у првом делу игре, али нису успели да задрже предност и славе на гостовању. У редовима Марка Неђића се посебно истакао Андрија Максимовић са два поготка, у 21. и 34. минуту, када је на сличан начин са ивице петерца успевао да затресе мрежу домаћина, док су велику улогу имали и Јован Шљивић, Јован Мијатовић и Коста Недељковић – првотимци Црвене звезде.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. ОФК Београд – 13 бодова, гол разлика 16:6
2. Инђија – 10 бодова, гол разлика 6:5
3. Текстилац – 9 бодова, гол разлика 6:2
——-
4. Графичар – 8 бодова, гол разлика 10:6

СТРЕЛЦИ: Максимовић (4 гола), Петровић, Стојановић, (2 гола).

Претходни текстЗвезда савладала и Раднички 1923
Следећи текстЗвездине даме брусе форму у Валенсији