Јелић: Желимо да направимо искорак у Лиги шампиона за младе

26

Јуниоре Црвене звезде у оквиру сезоне 2023/24 очекује надметање у Омладинској Лиги шампиона, а главни тренер наше фудбалске академије Никола Јелић је изнео очекивања пред предстојећу групну фазу најквалитетнијег клупског такмичења у Европи.

Искрено се радујемо наступу у Омладинској Лиги шампиона у којој сада већ традиционално наступамо неколико година у назад. Поново смо у групној фази најпрестижнијег фудбалског такмичења захваљујући првом тиму Црвене звезде. Очекујемо партије на високом нивоу, а даћемо све од себе да направимо искорак у односу на такмичарску годину када смо играли са Тотенхемом, Бајерном и Олимпијакосом. Иако ћемо имати млађи састав у односу на ривале, а приметили смо да је и у националном првенству веома тешко играти против старијег противника, сигуран сам да ћемо представити Црвену звезду у најбољем могућем светлу. Бранимо боје највећег клуба са наших простора и не смемо да зазиремо ни од кога. Дечаци играју равноправно на снажним фудбалским турнирима равноправно са свим тимовима и убеђен сам да ћемо у Лиги шампиона приказати добру игру – рекао је Јелић.

Звездини првотимци рођени 2005. године – Јован Мијатовић, Јован Шљивић и Коста Недељковић ће имати право наступа у Омладинској Лиги шампиона.

Колико год се надамо да ћемо имати помоћ од играча који неће бити у првом плану шефа стручног штаба Црвене звезде – Барака Бахара, иако то звучи нереално као челници Омладинске школе прижељкујемо да наступају за сениорски тим. Тиме би примарни циљ Звездине фудбалске академије био испуњен. Имаћемо велику подршку наших омладинаца из сениорског фудбала, први пут од када наступамо у групној фази Лиге шампиона за младе играче. Момци из класе 2005. ће представљати велико појачање за јуниорски тим. Апострофирам да ће Ненад Милијаш на најбољи могући начин у кратком временском периоду укомпоновати екипу. Храбро ћемо представити млади тим Звезде у Европи са тежњом да одемо корак даље од четвртине финала, што је представљало најбољи учинак постављен 2020. године – закључио је Јелић.

Подсећа ради, као и први тим Црвене звезде, омладинска селекција нашег клуба играће у групи Г против Манчестер Ситија, РБ Лајпцига и Јанг Бојса.

Претходни текстСтаменић: Одушевљен сам навијачима и једва чекам Лигу шампиона
Следећи текстЗвезда ТВ | Мараканиних 60