Црвена звезда – Нови Пазар 2:1 (1:0)

38

Фудбалери Црвене звезде су уписали победу у шестом колу Суперлиге Србије против Новог Пазара резултатом 2:1 и тако увеличали прославу 60. рођендана Маракане. За тим који са клупе предводи Барак Бахар су погађали Александар Драговић и Гелор Канга.

Црвена звезда – Нови Пазар 2:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 31.700.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелци: Драговић у 8. и Канга у 80. минуту за Црвену звезду, а Јовановић у 81. минуту за Нови Пазар.

Жути картони: Родић, Стаменић (Црвена звезда), Адешина, Момчиловић (Нови Пазар)

Црвена звезда: Глазер, Родић, Драговић, Мијаиловић, Букари, Стаменић, Кангва (од 57. Иванић), Митровић, Лучић (од 86. Спајић), Олањинка (од 71. Мијатовић), Красо (од 71. Канга).

Резерве: Поповић, Недељковић, Николић, Дегенек, Милуновић, Спајић, Канга, Иванић, Шљивић, Кабић, Мијатовић.

Нови Пазар: Мирковић, Сисе, Андрић, Аземовић, Анан (од 71. Флоро), Чирјак (од 62. Абрахамс), Ергелаш, Адешина (од 71. Јовановић), Момчиловић, Обрадовић (од 71. Голијанин), Караклајић (од 62. Богдановски).

Резерве: Зоговић, Абрахамс, Богдановски, Бојат, Флоро, Голијанин, Јовановић, Кнежевић, Којчић.

На сјајан начин су изабраници Барака Бахара отворили утакмицу, јер је Кангва већ у другом минуту извршио пресинг на последњу линију Пазараца и дошао до лопте, али је шутирао право у голмана. У истом ритму се наставио меч, с обзиром да смо само два минута касније видели нову одузету лопту црвено-белих, а у наставку акције је Красо проиграо Митровића, који је изблокиран. У петом минуту је репрезентативац Обале Слоноваче извео корнер и пронашао Родића, али је Мирковић зауставио његов ударац. Није било спаса за Нови Пазар у осмом минуту, када је Красо центрирао у шеснаестерац гостију, а након гужве је капитен – Александар Драговић закуцао лопту у мрежу плаво-белих за 1:0. Најрасположенији у редовима Звезде је дефинитивно био Красо, који је у 13. минуту пронашао Букарија, али је његов покушај завршио поред гола.

У 23. минуту Букари је кренуо у препознатљиву акцију, када је направио соло продор, али није завршио на жељени начин. Прелеп контра напад је виђен у 27. минуту када је Лучић повукао лопту по левом боку, прелетео 40 метара и гађао ближи угао, а када је цео стадион видео лопту у мрежи, затресла се статива гола Новог Пазара. Играо се 37. минут када су комбиновали бочни нападачи Црвене звезде, тада је Митровић упутио центаршут, а Букари гађао главом, али је Мирковић успео да интервенише. Комбиновали су репрезентативац Гане и Красо у 41. минуту, али је тада покушај нападача изблокиран. Најлепши потези у првом полувремену, виђени су у самом финишу, тада је напад Звезде предводио Лучић, који је избацио чувара уз овације са трибина, да би акцију после продора кроз шеснаестерац завршио Красо, а лопта прошла тик уз стативу, те је минималном предношћу црвено-белих завршено прво полувреме.

Друго полувреме стартовало је прелепом кореографијом наших најватренијих навијача посвећеном Маракани, која прославља свој 60. рођендан, те смо уживали у пиротехничком перформансу, који је увеличао јубилеј нашег стадиона. У 57. минуту испраћен аплаузима је био улазак Мирка Иванића, повратника у тим Црвене звезде након блаже повреде, када је на терен ушао уместо Кангве. У 61. минуту смо видели прву конкретнију шансу у другом делу игре, када је Красо проиграо Олањинку, а ударац Нигеријца је одбранио голман гостију. Иванић је у 67. опробао свој ударац у 67. минуту, али је Мирковић успео да укроти његов покушај. Само два минута касније је прво Букари опробао ударац након продора по десном боку, а након одбитка и Стаменић, који је био изблокиран.

Играо се 74. минут када су комбиновали Иванић и Митровић, а репрезентативац Србије је оборен у шеснаестерцу Новог Пазара од стране Сисеа и досуђен је пенал за наш тим. Егзекутор са беле тачке био је Гелор Канга у 80. минуту за 2:0 и велико славље са трибина. Само минут касније, Нови Пазар је постигао погодак, а стрелац је био Јовановић. Резервиста Црвене звезде, Мијатовић је имао прилику у 86. минуту, када је ударац поново укротио голман Пазараца.

Претходни текстСезонске карте ККЦЗ – Продајна места и начин куповине
Следећи текстЗвезда наградила најверније за посвећеност Маракани