У сусрет жребу у Монаку

42

Ривале у групној фази Лиге шампиона, фудбалери Црвене звезде ће сазнати у четвртак од 18 часова након жреба у Монаку. Наше место је у трећем шеширу, а са чак 13 тимова које потенцијално можемо да захватимо, никада у нашој историји нисмо одмерили снаге.

Оно што је дефинитивно сигурно, то је да Црвена звезда неће играти против Шатхјора, Салзбурга, Милана и Лација, док су све друге опције у игри. Још увек није сигурно да ли ће Реал Сосиједад или Селтик бити у трећем или четвртом шеширу, али за сада се зна којих 26 клубова ће дефинитивно учествовати у Лиги шампиона. Данас и сутра, снаге одмеравају: Макаби Хаифа – Јанг бојс, Антверпен – АЕК, Раков – Копенхаген, Молде – Галатасарај, Ренџерс – ПСВ, Брага – Панатенаикос.

Од клубова против којих можемо да се нађемо у групној фази, немамо званичан сусрет са: Манчестер Ситијем, Севиљом, Фејнордом, Борусијом Дортмунд, РБ Лајпцигом, Портом, Реал Сосиједадом, Њукаслом, Унион Берлином и Ленсом. У теорији су то још Антверпен, Раков и Молде, али они прво треба да прођу квалификације.

За сада, шешири изгледају овако:

Први шешир: Манчестер Сити, Севиља, Барселона, Наполи, Бајерн, ПСЖ, Бенфика, Фејнорд.
Други шешир: Манчестер Јунајтед, Арсенал, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Интер, Борусија, РБ Лајпциг, Порто.
Трећи шешир: Црвена звезда, Шатхјор, Салзбург, Милан, Лацио.
Трећи или четврти шешир: Реал Сосиједад, Селтик.
Четврти шешир: Њукасл, Унион Берлин, Ленс.

Оно што је сигурно, Звезду током јесени чекају нове спектаклуларне утакмице.

Претходни текстХанга: Пред овим тимом је светла будућност, једва чекам пуну Арену!
Следећи текстДођи на рођендан Маракане и купи „Премијум“ сезонску