Пораз кадета

39

Кадети Црвене звезде су у оквиру четвртог кола националног првенства забележили пораз од Младости у Лучанима. Резултат је износио 2:1, а стрелац за наш тим на овом мечу је био капитен Игор Бубања.

Младост – Црвена звезда 2:1 (1:1)

Стадион: „ФК Младост“.

Судија: Александар Николић.

Стрелци: Бонџулић у 12. и Драшкић у 77. минуту за Младост, а Бубања у 20. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Милошевић, Калајџић, Бонџулић (Младост), Мишић, Манојловић (Црвена звезда).

Младост: Јоловић, Драшкић, Петровић, Калајџић, Алемпијевић (од 46. Јовић), Бонџулић (од 90. Живанић), Милошевић, Попов, Стојаковић, Тодосијевић, Ђурковић (од 74. Гогић).

Црвена звезда: Бекоња, Булатовић, Рогановић, Стојановић, Ивановић, Бубања, Костов (од 78. Штулић), Тошић (од 59. Ранковић), Мишић, Тадић (од 46. Манојловић), Младеновски (од 68. Столић).

Тешки услови за игру услед високе температуре су сачекали фудбалере обе екипе по изласку на терен. Меч је отворио Костов у четвртом минуту лукавим шутем по земљи, који је пролетео тик поред леве стативе. У 12. минуту после прве велике шансе на утакмици Младост је дошла до предности када је из дуела са Булатовићем, играч домаће екипе Бонџулић изашао као успешнији и уз мало среће постигао гол за 1:0. Сјајно су црвено-бели реаговали после примљеног гола и само осам минута касније дошли до изједначења.

Бубања је упутио врло незгодан ударац, а голман Младости – Јоловић је реаговао и одбио лопту у корнер, међутим тако само одложио неизбежно јер је управо после истог сјајни Игор Бубања био највиши и на асистенцију Костова донео изједначење. Василије Костов је био видно расположен за игру, те је убрзо изградио повољну позицију за ударац, али шутирао ван оквира гола. С обзиром да поред убедљиве игре кадета често остану у сенци његове интервенције, вреди напоменути Бекоњу који је био на нивоу и сјајно пратио игру, те је тако у више наврата интервенисао ван казненог простора. Пет минута пред одлазак на паузу између два дела игре, Тошић се нашао у шанси да затресе мрезу, међутим покушај Звездиног нападача је завршио у рукама голмана Младости. Поново је Костов био у центру пажње на самом истеку првог полувремена када је на проигравање Мишића погодио стативу па је резултат остао непромењен.

Почетак другог полувремена је обележио Младеновски, чији је феноменалан ударац ишао у саме рашље гола противника, али је голман Младости још једном спасио тим у 62. минуту и задржао резултатски егал. Упркос иницијативи тима Слађана Николића, домаћа екипа је поново повела у 77. минуту преко Драшкића. Током судијске надокнаде у другом делу утакмице Ранковић је имао последњу прилику да промени исход меча, међутим није успео да на рикошет у петерцу одреагује најбоље па је резултат остао непромењен.

Претходни текстЦрвено-бели званично почели припреме за нову сезону
Следећи текстЗвезда славила против Слоге