У сусрет противнику – Вождовац

23

Фудбалери Црвене звезде у суботу од 19 часова гостују екипи Вождовца у оквиру петог кола Суперлиге Србије. Изабраници Барака Бахара су једини тим у домаћем шампионату који је успео да оствари максималан учинак у прве четири рунде, а меч на “ТЦ Стадион” ће бити прилика да црвено-бели наставе серију тријумфа.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Први дуел Црвена звезда и Вождовац су одиграли 22. фебруара 1950. године када је наш тим победио са 6:0. До сада кроз историју смо се сусрети 30 пута са популарним “Змајевима”, а статистика је на страни екипе из Љутице Богдана. Укупно смо тријумфовали 25 пута, једном смо одиграли без победника, док су четири пута славили фудбалери Вождовца. Гол разлика износи 70:17 у корист Звезде.

Најубедљивија победа Звезде је забележена 24. октобра 1951. године када смо савладали Вождовац у оквиру контролне утакмице са 11:1. Занимљивост је да се никад нисмо састали у купу са Вождовцем, а одиграли смо и шест пријатељских мечева.

Последњи дуел између Црвене звезде и Вождовца је одигран на такозваном “Крову” 8. маја 2023. године у оквиру четвртог кола плеј-офа националног првенства. Наш клуб је славио са 2:0, а голове су постигли Александар Пешић и Јован Мијатовић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце против Вождовца, моћи ће да гледају утакмицу петог кола Суперлиге Србије на каналу Звезда ТВ путем нашег студијског програма, као и на Арени Премиум 1 од 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда је једина екипа у Суперлиги Србије која има стопостотан учинак у прва четири кола, што нас аутоматски поставља на врх табеле. Наиме, на отварању сезоне смо декласирали Војводину са 5:0, потом смо савладали Напредак са 4:0 и били бољи од лучанске Младости са 4:1. На последњој одиграној утакмици смо рутински тријумфовали против Спартака са 3:0 на Маракани, а поготке су постигли Осман Букари и Кингс Кангва уз аутогол противника. Ефикасност црвено-белих нас доводи до гол разлике која износи 16:1, чиме смо демонстрирали изразито нападачки и атрактиван фудбал. Такође, чета Барака Бахара не зна за пораз, јер смо остварили једанаест тријумфа на исто толико мечева од када је израелски стручњак сео на клупу првака Србије.

Вождовац је тренутно осмопласирана екипа на табели са шест освојених бодова, уз гол разлику 4:3. Екипа Марка Савића такође нема пораз у досадашњем току домаћег шампионата, с обзиром да су “Змајеви” успели једном да стигну до тријумфа и три пута ремизирају. Нерешено су одиграли против Јавора (0:0), ИМТ-а (2:2) и Радника (1:1), док су на последњем сусрету славили против Железничара у Панчеву са 1:0, а гол вредан победе је постигао Никша Вујановић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Вождовац наступа у систему игре 4-2-3-1, а тим је састављен од прегршт младих играча. На голу је сигурна опција некадашњи Звездин омладинац Андрија Катић, као капитен екипе. Дефанзивну линију чине десни бек Вукашин Ђурђевић рођен 2004. године, потом штоперски тандем Александар Лукић и Вук Богдановић такође бивши играчи Црвене звезде, док је крај леве аут линије млади Никола Ђуричић. Везни ред кроје двадесетдвогодишњи Богдан Јочић, иначе дете нашег клуба и Алекса Матић који је поникао у Звезди, а интересантно да су обојица бранили и боје Графичара. Нешто истуренији испред поменутог двојца делује изданак фудбалске академије Вождовца – Матија Митровић. Као крилни играчи наступају Михајло Нешковић и Никша Вујановић. Позиција класичног центарфора је намењена за Борисава Бурзмана, још једног Звездиног ђака. Опције са клупе су Данило Теодоровић, Андрија Лазаревић, Никола Скробоња, Андреј Благојевић, Влада Новевски, Лазар Којић…

СУДИЈЕ

Главни судија: Станко Остраћанин.
Први помоћник: Немања Петровић.
Други помоћник: Никола Обрадовић.
Четврти судија: Иван Стаменковић.
ВАР: Дејан Трифковић.
АВАР: Урош Стојковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:
-18:30 Раднички Ниш – Раднички 1923

Субота:
-18:00 ТСЦ – ИМТ
-20:30 Младост – Војводина

Недеља:
-17:30 Нови Пазар – Железничар
-19:30 Чукарички – Радник
-19:30 Спартак – Напредак
-19:35 Партизан – Јавор

Претходни текстБахар: Тежимо високом ритму током свих 90 минута
Следећи текстТина Селаковић друго појачање Црвене звезде