Иза југа Маракане – Млађи пионири надиграли Јувентус

42

Селекција млађих пионира Црвене звезде је на најбољи могући начин направила увертиру пред почетак сезоне, освојивши међународни турнир на ком су још учествовали Јувентус и Астон Вила, које су наши бисери рутински савладали, да би у финалу били бољи од Легије из Варшаве.

Ученици Владимира Вучића су уписали гол разлику 13:1, и у конкуренцији од 16 тимова волшебно освојили прво место. Након што су у четвртфиналу савладали Астон Вилу са 2:0, на ред је дошао Јувентус који је идентичним резултатом надигран. На послетку, у финалној утакмици се након 0:0 приступило извођењу једанаестераца, а наш тим је био бољи са 6:5. Осим колективног признања у виду пехара, награђен је и Данило Кољчевић за првог голмана турнира.

Направљен је невероватан успех, али морам истаћи да смо пуни самопоуздања кренули на турнир и осећали смо да можемо да урадимо нешто велико. Презадовољан сам што су моји дечаци одмерили снаге са неким од најбољих екипа из најјачих лига Европе и показали да могу да изађу на крај против момака који сањају да једног дана заиграју у Премијер лиги и Серији А… По мени је пресудан меч био против Астон Виле у четвртфиналу, победа од 2:0 нам је дала ветар у леђа за Јувентус у полуфиналу. Када сте храбри, као што су били моји играчи, срећа вас прати до краја, те смо славили након бољег извођења једанаестераца у финалу против Легије. Концентрација је била на највишем могућем нивоу за њихов узраст и могу да будем само поносан на ову групу момака. Овај успех ће нам значити за даљи рад, јер смо показали да имамо квалитет да се носимо са бројним великанима и очекујем исти приступ на мечевима домаћег првенства – закључио је Владимир Вучић.

Освајачи турнира су: Данило Кољчевић, Максим Живојиновић, Андреј Арсенијевић, Никша Паповић, Матеја Масев, Лазар Јевтић, Алекса Рајић, Петар Мијушковић, Лав Радојевић, Душан Васиљевић, Михајло Радовић, Огњен Матановић, Јован Милошевић, Филип Обрадиновић, Аљоша Вајић, Страхиња Лазић, Александар Симоновић и Вук Југовић.

Претходни текстМијатовић: Пресингом до победе против Вождовца
Следећи текстЦрвена звезда уручила чек од 50 хиљада евра Народним кухињама на Космету