Звездини омладинци бројали до шест

15

Јуниори Црвене звезде су тријумфовали над екипом Новог Пазара резултатом 6:0 на теренима иза југа Маракане у оквиру трећег кола Омладинске лиге Србије. Веома доминантно су стигли до друге победе у првенству пулени Ненада Милијаша, а голеаду црвено-белих су приредили Вељко Милосављевић, Матеја Остојић, Лука Стојсављевић, Адем Авдић, Стефан Голубовић уз аутогол противничког тима.

Црвена звезда – Нови Пазар 6:0 (3:0)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Милосављевић у 19, Остојић у 22, Стојсављевић у 26. и Авдић у 52, Голубовић у 70. и Каришик (аутогол) у 80. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Бамигбој, Јусуфовић (Нови Пазар).

Црвена звезда: Маринковић, Остојић, Милосављевић, Видојевић (од 64. Илић), Стојсављевић, Лечић (од 46. Младеновић), Цветковић, Гојков (од 46. Василић), Тегелтија, Вукојевић (од 46. Авдић), Бубањ (од 56. Голубовић).

Нови Пазар: Мециновић, Хачковић, Каришик, Шкријељ (од 60. Куртановић), Бабчић (од 46. Јусуфовић), Ристовић, Филимоновић (од 46. Угљанин), Бамигбој, Кахровић (од 56. Бесничанин), Вуловић (од 26. Вучинић), Црновршанин.

На прави начин су изабраници Ненада Милијаша отворили меч, с обзиром да су већ у осмом минуту имали прилику преко Немање Видојевића, који је био највиши у скоку на добар центаршут Новака Гојкова из корнера. Десет минута је требало црвено-белима да дођу до нове прилике, тада је прво шутирао Вељко Вукојевић, а онда и Матеја Бубањ, који је након одбитка изнудио најстрожу казну. У улози извођача био је Вељко Милосављевић, који је на рутински начин затресао мрежу у 19. минуту. Наставили су у истом ритму Звездини бисери, па је прво Вукојевић погодио стативу, а онда је удвостручена предност у 22. минуту, када је најбоље на одбитак реаговао Матеја Остојић, који је савладао Мециновића. Није се дуго чекало ни за нову промену резултата, те је у 26. минуту већ било 3:0, када је виђена најлепша акција у дотадашњем току меча. У улози асистента је био Новак Гојков, а Лука Стојсављевић поставио коначан резултат првог полувремена.

Прва прилика у другом полувремену виђена је у 49. минуту када је резервиста на овом мечу – Василић имао своју прву прилику. Четврти погодак за Црвену звезду је постигао још један фудбалер који је ушао са клупе, а у питању је био Адем Авдић, који је на сјајан начин захватио лопту на центаршут Матеје Бубња и погодио малу мрежу Мециновића. На 5:0 повисио је дебитант у омладинском фудбалу – Стефан Голубовић, који је искористио одбитак након лопте Остојића у петерац и спровео лопту у празну мрежу у 70. минуту меча. Десет минута касније је постављен и коначан резултат, када је Голубовић упутио оштру лопту у шеснаестерац са десног бока, а Каришик закуцао лопту у своју мрежу за 6:0.

Претходни текстПлакете „Наш шампион“ кошаркашима, јуниорским шампионима Европе
Следећи текстЛена Радуловић прво појачање кошаркашица