Плакете „Наш шампион“ кошаркашима, јуниорским шампионима Европе

114

Спортско друштво Црвена звезда уприличио је свечаност кошаркашима црвено-белих, члановима репрезентације Србије која је крајем јула освојила шампионску титулу на Европском првенству за играче до 18 година у Нишу.

Кошаркаши Црвене звезде Никола Топић, Павле Мишић и Андреј Костић, као и чланови стручног штаба тим менаџер Јовица Антонић и физиотерапеут Ђорђе Царевић су допринели освајању ове титуле, а Никола Топић је проглашен и за најкориснијег играча турнира (МВП).

Овом приликом уручене су плакете „Наш шампион“ Звездиним члановима јуниорске кошаркашке репрезентације Србије, а плакете шампионима су уручили Звездан Терзић, председник УО СД Црвена звезда, Душан Милосављевић, потпредседник УО СД Црвена звезда и Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Имамо задовољство да на традиционалној свечаности уручимо плакете „Наш шампион“, Звездиним кошаркашима који су освојили Европско првенство за јуниоре у кошарци у Нишу. Био је то леп и диван догађај који смо сви пратили на телевизији – истакао је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Кошаркаше, шампионе Европе, поздравио је и Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

Драги звездаши, окупили смо се овде из једног разлога, нама драгог, репрезентација Србије у јуниорској конкуренцији освојила је златну медаљу на Европском првенству. Три кошаркаша Црвене звезде су били чланови тима, освајача златне медаље. Окупили смо се да им уручимо пригодне плакете да обележимо оно што представља част и задовољство за сваког звездаша. Звезда је име шампиона, ово је кућа шампиона и нама је изузетно драго и поносни смо на сваки трофеј који освоји наш члан, без обзира да ли у црвено-белом дресу или у дресу репрезентације Србије. Још једном желим да се захвалим свима вама што проносите славу имена Црвене звезде. Поносни смо на вас и увек ћемо бринути о младим нараштајима, а тренутно у СД Црвена звезда има преко 2.000 младих такмичара и ми стварамо будуће шампионе и будуће квалитетне људе у складу са Звездиним Кодексом. Још једном вам честитам и хвала вам – рекао је Терзић.

У име чланова јуниорске кошаркашке репрезнтације Србије, Спортском друштву Црвена звезда се захвалио Јовица Антонић.

Хвала нашем Спортском друштву, хвала великој Црвеној звезди на поштовању које је показала овим чином. Велики успех, златна медаља која има свој сјај сигурно, али ће имати прави сјај ако та медаља за ове момке буде велика мотивација да раде на себи, да буду бољи људи и прави кошаркаши. Да сви ми који смо ту уз њих, и клубови и спортски радници, им помогнемо, да не престаје тај ланац, јер смо и ми некада били млади и добијали шансу и падали и помагали су нам неки други људи да наставимо тај ланац. Да из свог талента постану квалитет који ће у сениорским конкуренцијама, и клупској и репрезентативној, освајати медаљу. Поносни смо што смо чланови Црвене звезде, поносни смо што смо на прави начин репрезентовали и грб и славу Црвене звезде и тиме показали да Спортско друштво са својим тимовима и играчима даје огроман допринос развоју спорта и кошарке. Хвала још једном на овом великом поштовању које је Спортско друштво Црвена звезда показало – рекао је Антонић.

Спортско друштво Црвена звезда сваке године традиционално уручује плакету „Наш шампион“ свим својим спортистима који су остварили врхунски резултат на међународној сцени, освајањем светске или европске титуле. Плакете су раније уручене џудистима Марици Перишић, Андреи Стојадинов, Немањи Мајдову, ватерполистима Владимиру Мишовићу, Вуку Милојевићу, Марку Радовићу и Родољубу Гајићу, атлетичару Страхињи Јованчевићу, каратистима Црвене звезде шампионима Европе, као и каратисткињи Емилији Антанасијевић…

Претходни текстЗвездаши, сезонске карте су у продаји од 4. септембра!
Следећи текстЗвездини омладинци бројали до шест