Звезда је породица | Угостили смо породицу хероја са Косова

30

У новој епизоди емисије „Звезда је породица“ смо угостили фамилију Марковић, из села Прово које се налази у околини Шапца, на утакмици против суботичког Спартака. Наш клуб је славио резултатом 3:0, а чланови породице, међу којима је отац Стојић ратни херој са Косова и његово четворо деце, су могли да уживају у “чаролијама” црвено-белих првотимаца на терену.

Путем акције коју Звезда на велико задовољство реализује већ неколико сезона, имали смо огромну част да омогућимо члановима породице Марковић да потпуно бесплатно присуствују мечу наших фудбалера против екипе из Суботице. Новинарска екипа Звезда ТВ је имала задовољство да од дома звездашке породице, који се налази у општини Владимирци крај Шапца, допрати до највећег српског стадиона оца Стојића и четворицу синова Стефана, Огњена, Филипа и најмлађег Ивана.

На путу према Маракани, али и на самом стадиону дечаци су непрестано причали само о Црвеној звезди. Истицали су да им најдража победа вољеног тима над Ливерпулом од 2:0, а поред тога су приказали завидно познавање клупске историје с обзиром да су без застајкивања набрајали чланове златне генерације из 1991. године. Такође, малишани нису могли да сакрију звездашка обележја која су са поносом носили током 90 минута дуела са Спартаком.

Пре почетка утакмице, како сам протокол налаже, чланови породице Марковић су уз пратњу кустоса обишли Звездин музеј који броји преко 300 трофеја, а потом их је угостио председник Црвене звезде – Светозар Мијаиловић, који им је пожео добродошлицу и обрадовао их симболичним поклонима. Од првог до последњег судијског звиждука чланови фамилије из села Прово нису могли да одвоје поглед са терена, а прелепим головима изабраници Барака Бахара су се потрудили да им учине долазак на Маракану изузетним.

Ипак на крају сусрета уследило је специјално изненађење које је наш клуб приредио. Наиме дечаци су се спустили на атлетску стазу стадиона “Рајко Митић” , те уз дружење и фотографисање са играчима прославили убедљив тријумф. Нема дилеме да ће овај дан остати заувек урезан у памћење породици чији је отац 1999. године рањен на Косову и Метохији приликом спашавања сабораца из рушевина. Том приликом му је додељено признање за чување и неговање борбене традиције од стране удружења „Херојска 549. моторизована бригада”.

Наш клуб ће и убудуће наставити са овом акцијом, а ви уколико нисте у могућности да приуштите долазак или познајете такву породицу, пријавите се наoffice@crvenazvezdafk.com.

Претходни текстАндреј Ђурић продужио уговор са Црвеном звездом
Следећи текстЗвездаши, сезонске карте су у продаји од 4. септембра!