Тема дана | Звездина легенда евоцирала сећање на освајање пехара „Коста дел Сол“

26

Поводом обележавања 50 година од освајања највећег трофеја у Звездином музеју – пехара “Коста дел Сол”, легендарни фудбалер нашег клуба Станислав Караси је евоцирао успомене на остварен успех.

У новом издању емисије “Теме дана” можете погледати како је обележен јубилеј од освајања трофеја “Коста дел Сол”, који је Црвена звезда донела на Маракану након победе против Малаге са 2:1 у Шпанији 1973. године. Поред Црвене звезде на турниру су учестовали Еспањол и Бока Јуниорс, а као актер такмичења у коме је наш клуб освојио физички најтежи трофеј – чувени Станислав Караси је говорио о значају обележавања успеха Звезде.

Трофеј “Коста дел Сол” је један од највећих трофеја које смо донели у Београд. Поносимо се сваким пехаром у Звездином музеју, поготово данас као ветерани клуба. Играли смо домаћи шампионат, а онда је уследио позив на турнир у Малагу. Управо смо 12. августа обележили 50 година од освајања трофеја. Замолили су нас представници шпанског клуба Малаге, као актере утакмице 1973. године, да се фотографишемо са пехаром. Такође, послали су нам дресове, те смо имали задовољство да на главном терену Маракане обележимо прелеп јубилеј. Радује ме да су ту били данашњи Звездини првотимци, којима је било веома драго што могу да се упуте дубље у велику клупску историју – истакао је Караси.

Претходни текстСезонске карте у продаји од 04.09, све информације и цене од среде
Следећи текстЛазар Ђоковић у договору са Клубом, одлази на колеџ у САД