Звезда ТВ | На обали сунца

36

У новом издању “Звезда ТВ” можете погледати како је обележено 50 година од освајања највећег трофеја у нашем музеју – чувеног пехара “Коста дел Сол”.

Трофеј „Коста дел Сол“ или у санскриту “Обала сунца” је један од фудбалских турнира који гаји најдужу традицију у Европи, с обзиром да се организује чак од 1961. године. Наш клуб је узео учешће на поменутом такмичењу два пута, а до физички најтежег пехара, који је тежак невероватних 40 килограма, долази 1973. године. Сваког августа домаћин је на стадиону „Ла Розаледа“ у Малаги био истоимени шпански клуб, а поред наше Црвене звезде те године су се такмичили Еспањол и Бока Јуниорс. У финалној утакмици црвено-бели су одмерили снаге са домаћином турнира и славили са 2:1, а стрелци тада су били Јанковић и Јовановић.

У сарадњи са шпанским брендом „Кулиган“ поводом обележавања 50 година од освајања турнира је направљена мајица која представља “римејк” дреса који је Звезда носила када је освојила трофеј који краси витрине нашег музеја, а поред тога остварила и бројне друге успехе. Фотографисању у посебно дизајнираним дресовима су присуствовале легенде нашег клуба Јован Куле Аћимовић и Станислав Караси, као актери чувеног турнира 1973. године, али и данашњи првотимци Звезде – Александар Драговић и Жан Филип Красо.

Претходни текстМарко Стаменић – Најпоузданији Бахаров војник
Следећи текстМитровић: Енергија са трибина нас тера на максимум