Марко Стаменић – Најпоузданији Бахаров војник

58

Велики број појачања стигао је у Црвену звезду током лета, све са циљем да наш клуб буде још чвршћи, бржи, млађи и ефикаснији у наредној сезони, и нема сумње да су се све аквизиције показале у одређеном светлу који може да задовољи звездаше. Осим фудбалера, стигао је и тренер, кога на основу његове дисциплине зовемо и генерал Барак Бахар, а утисак на основу прве четири утакмице у Суперлиги је да највише поверења има у Марка Стаменића.

Невероватно звучи, али у прва четири кола Суперлиге, само су двојица фудбалера Црвене звезде одиграла пуних 360 минута. Један од њих је Омри Глазер, али како тренери ретко мењају чуваре мреже, онда та информација и није изненађење, с обзиром на то да се и репрезентативац Израела афирмисао као изузетно поуздан. Други је пак Марко Стаменић, момак који је на „мала“ врата дошао у наш клуб, када смо још у фебруару ове године објавили да ће се репрезентативац Новог Зеланда са српским коренима током лета обавезати на верност Црвеној звезди и то – бесплатно.

Оно што додатно даје на значењу овој чињеници је то да је Стаменић „бонус“ игарч, али није због тога константно на терену, с обзиром да се у првих 11 зацементирао још један фудбалер рођен 2002. године – Стефан Митровић, те слободно можемо да дођемо до закључка да је играч који уважава највеће Бахарово поверење управо високи везиста.

Ипак, водили су Стаменић и Драговић „љуту борбу“ око минутаже, међтуим, наш капитен је на јучерашњем мечу у самом финишу уступио место на терену младом Шљивићу. Тиме је Драговић остао на 348 одиграних минута у прва четири кола.

Претходни текстБахар: Атмосфера, као и увек на Маракани, сјајна
Следећи текстЗвезда ТВ | На обали сунца