Звезда уручила донације манастирима на Косову и Метохији

31

Делегација Црвене звезде је као и прошле године обишла манастире и угрожене средине на Косову и Метохији и уручила им новчане донације од стране клуба, а тиме још једном показала да је уз српски народ.

Наш клуб већ другу годину заредом посећује срце Србије – Косово и Метохију, а Црвена звезда ће учинити све да то постане и традиција. Црвено-бела делегација је обишла Манастир Свети врачи у Врачеву, Манастир Свете Петке у месту Улије код Лепосавића и присуствовала слави Манастира Бањска задужбине краља Милутина. Потом смо се упутили ка Грачаници, а затим смо посетили цркве и манастир у Великој Хочи, српској енклави у близини Ораховца – Цркву Светог Стефана, Манастир Светог Јована, и Цркву Светог Николе у овом малом месту.

Такође, Звездина делегација је посетила и српску енклаву у Ораховцу, а деци поклонила бројне реквизите и ствари које су украшене грбом њиховог вољеног клуба. Представници Звезде су се потом упутили ка Манастиру Светих архангела у Призрену – задужбини цара Душана. Потом је обилазак настављен доласком до Богословије у Призрену и Цркве Богородице Љевишке. Посета је завршена уз договор да се Црвена звезда укључи у развијање разних пројеката како Богословије, тако и у истицању утицаја и значаја Цркве Богородице Љевишке, такође задужбине краља Милутина.

Следећа дестинација је био Манастир Дечани са којим већ дуже времена имамо изузетно присне односе и чврсто сарађујемо, како на очувању манастира, тако и Срба у том крају и помоћи њима. За крај смо као што је то био случај и претходне године стигли у Пећку патријаршију, са којом фондација “Делије” има дугогодишњу сјајну сарадњу.

Током боравка на Косову представници нашег клуба су на свакој локацији коју су посетили наишли на сјајан дочек. Домаћини су уз велику радост истицали да им је поред материјалне помоћи од изузетног значаја подршка и енергија коју им преносимо, како би се изборили са свим недаћама које су погодиле српски народ на територији која је наше вековно огњиште.

Косово је одувек било срце Србије, место где се налазе најлепше српске задужбине, манастири, цркве, који су доказ вековног живота нашег народа на територији Косова и Метохије. Традиција је и дан данас уз веру остала најснажинији мотив српском народу да остане на Косову, а Црвена звезда и овом приликом поручује да ће уз њега бити увек.

Претходни текстПредставници СК Зохур из Египта у посети Црвеној звезди
Следећи текстЕкипа све бројнија и јача – Стигли Ханга и Боломбој!