Клинци, гориво Звездине машине, наоштрени и за Спартак

27

Млади играчи Црвене звезде поникли у Омладинској школи нашег клуба су будућност и погон тима Барака Бахара. Талентовани момци рођени у распону од 2002. до 2005. године су у прва три кола Суперлиге Србије демонстрирали фудбалски квалитет кроз запажен учинак на терену.

Владимир Лучић је изданак Звездине генерације 2002, а да има сјајан приступ и неопходан квалитет говори податак да је од свих играча пониклих у нашој Омладинској школи добио највише поверења од стране стручног штаба. Вешти дриблер је прикупио 154 минута на три утакмице, док је на дуелима против Напретка и Младости из Лучана био стартер. За дебитантски погодак му је било потребно свега 13 минута на терену стадиона „Рајко Митић“ против Војводине у првом колу. Погодак Лучића је уједно изабран за најлепши гол у јулу по избору звездаша, а забележио је и једну асистенцију на мечу против Напретка.

Јован Мијатовић је први из класе 2005, који је задужио опрему сениорског тима Црвене звезде. Млади нападач је прошле сезоне већ дошао до дебитантског поготка за Црвену звезду, а да има невероватан осећај за гол смо видели и на мечу против Младости. Први такмичарски меч ове сезоне је одиграо управо у Лучанима, а свега 180 секунди у игри му је било потребно да затресе мрежу на проигравање Жана Филипа Красоа.

Јован Шљивић је генерација са Мијатовићем и профил играча које навијачи просто обожавају, јер је у стању да само једним потезом подигне публику на ноге. После Лучића одиграо је највише минута, укупно 64 на две утакмице против Војводине и Напретка. Сигурни смо да ће доћи до конктретнијег учинка у скоријој будућности, јер нема сумње да Барак Бахар верује у младог момка.

Коста Недељковић који је недавно продужио уговор са нашим клубом наступа на дефицитарној позицији, односно месту десног бека. Момак рођен 2005. године је искључиво талентом, напорним радом и феноменалним играчким предиспозицијама стигао до првог тима. Недељковић је прилику да заигра такмичарски меч на Маракани имао против Напретка, када је за 31 минут проведен на терену показао брзинске способности и фудбалску интелигенцију.

У наредном периоду, прве партије у новој сезони у дресу Звезде очекују и три Звездина детета – Стефан Лековић, Никола Митуљикић и Никола Кнежевић, који су се доказали фудбалској јавности партијама за Графичар, док је популарни Лека већ протекле сезоне одиграо велики број партија у црвено-белом дресу.

Прилика да уживамо у мајсторијама играча пониклих на теренима иза југа Маракана је већ у суботу, 19. августа, када ћемо дочекати Спартак из Суботице од 20 часова и 30 минута на стадиону „Рајко Митић“.

Претходни текстЗвездини бисери – Таленат, голови и врхунски старт првенства
Следећи текстЗвездин најубедљивији старт првенства од 1951. године