Звездини бисери – Таленат, голови и врхунски старт првенства

11

Млађе категорије Црвене звезде су на фантастичан начин отвориле такмичарску сезону 2023/24. Црвено-бели јуниори су савладали Бродарац са 7:1, кадети нашег клуба су декласирали истог ривала са 7:0, док је развојни тим Звезде предвођен младим снагама славио против Јединства са 3:0.

Омладинци Црвене звезде су резултатом 7:1 тријумфовали над Бродарцем, чиме је сезона за наш јуниорски тим стартована на најбољи могући начин. У тиму Ненада Милијаша истакли су се двоструки стрелци Алекса Цветковић и Вељко Вукојевић, а погађали су још Дарије Маркочевић, Матеја Бубањ и Адем Авдић, док је Стефан Маринковић скренуо пажњу на себе одбрањеним пеналом. Са друге стране јуниори Графичара су у оквиру првог кола Омладинске лиге Србије на гостујућем терену ремизирали са новобеоградским Радничким резултатом 2:2. Голове за тим Ђорђа Чотре су постигли Лазар Мајстровић и Никола Гачић.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Црвена звезда – 3 бода, гол разлика 7:1
2. ИМТ – 3 бода, гол разлика 4:1
3. Партизан – 3 бода, гол разлика 3:0
————
9. Графичар – 1 бод, гол разлика 2:2

СТРЕЛЦИ: Цветковић, Вукојевић (2 гола, Црвена звезда).

АСИСТЕНТИ: Вукојевић, Остојић, Кривокапић, Лечић (1 асистенција, Црвена звезда).

Кадетска селекција Црвене звезде, коју са клупе предводи Слађан Николић, је одлично стартовала сезону победом против Бродарца високим резултатом 7:0. Сјајан меч је одиграо Огњен Мишић који се у два наврата уписао у листу стрелаца, а пратили су га Василије Костов, Виктор Стојановић, Илија Тадић, Вук Рогановић и Стефан Столић који је фантастичном минијатуром ставио тачку на меч. Поред Звезде и вршњаци у дресу Графичара су у оквиру првог кола домаћег првенства савладали екипу Вршца резултатом 4:5. Иако је ситуација на терену била неизвесна током већег дела игре, изабраници Слободана Живковића су успели да изборе три бода. Двоструки стрелац на мечу је био Петар Поповић, а по један гол су постигли Павле Крстић, Матеја Крстић и Лука Баштрица.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Црвена звезда – 3 бода, гол разлика 7:0
2. Партизан – 3 бода, гол разлика 5:3
3. Графичар – 3 бода. гол разлика 5:4

СТРЕЛЦИ: Мишић (2 гола, Црвена звезда), Поповић (2 гола Графичар).

АСИСТЕНТИ: Младеновски, Штулић (1 асистенција, Црвена звезда).

Првотимци Графичара су на домаћем терену у оквиру другог кола Прве лиге Србије савладали Јединство из Уба резултатом 3:0. Рутински су изабраници Марка Неђића дошли до нова три бода, а за голове су били заслужни Страхиња Стојановић и Андрија Максимовић. Млади Максимовић је одиграо прву утакмицу у сениорском фудбалу и сјајну партију крунисао поготком и асистенцијом и то са само 16 година два месеца и пет дана. Коначном резултату 3:0 је допринео и један аутогол противничке екипе.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Графичар – 6 бодова, гол разлика 6:1
2. ОФК Вршац – 4 бода, гол разлика 1:0
3. Смедерево 1924 – 4 бода, гол разлика 3:1

СТРЕЛЦИ: Петровић, Стојановић (2 гола).

АСИСТЕНТИ: Младеновић (2 асистенције), Максимовић, Мијатовић (1 асистенција).

Претходни текстУторак 15. август – последња шанса да обновиш своје место на Маракани по промотивним ценама
Следећи текстКлинци, гориво Звездине машине, наоштрени и за Спартак