Андрија Максимовић – Најмлађи Звездин стрелац у сениорском фудбалу

17

Памтиће Андрија Максимовић утакмицу са Јединством из Уба до краја живота, јер је на свом дебију у дресу Графичара постигао погодак и постао најмлађи фудбалер Црвене звезде који се икада уписао у стрелце у сениорском фудбалу. Популарни Меси је то учинио са 16 година, 2 месеца и 5 дана.

Пресрећан сам због тога што сам поготком започео своју сениорску каријеру, али ми је најважније да је екипа успела да тријумфује. Захвалио бих се Марку Неђићу и њеоговом стручном штабу на томе што су ми указали прилику, а надам се да сам им партијом на терену узвратио. Асистенција за Стојановића која је претходила мом голу ми је само подигла самопоуздање и епилог се видео. Наставићу да вредно радим уз сан да и за први тим Црвене звезде дебитујем голом – рекао је момак рођен у Новом Пазару.

Максимовић је рођен 5. јуна 2007. године, а у сезони за нама је блистао у дресу кадетске селекције Црвене звезде и толико доминирао да му је Марко Неђић уручио позив на припреме за први тим Графичара. Био је стандардан на њима и издвојио се као један од најбољих фудбалера тима, што је наставио да потврђује и сада када је првенство почело.

Ипак, најмлађи Звездин фудбалер који је у дресу сениорског тима Црвене звезде постигао гол је Лука Јовић. Он је то учинио са 16 година, 5 месеци и 5 дана.

Претходни текстБахар: Уз Звездине навијаче, сваки терен је домаћи
Следећи текстКадети силовити на отварању