Младост – Црвена звезда 1:4 (1:2)

52

Фудбалери Црвене звезде су славили у трећем колу Суперлиге Србије против Младости у Лучанима и тако наставили серију победа, а резултат је износио 1:4. Мрежу домаћина начео је Стефан Митровић, затим су погађали још Питер Олањинка и Жан Филип Красо, који су се нашли и у улози асистената заједно са Кингсом Кангвом, док је коначан резултат поставио Јован Мијатовић.

Младост – Црвена звезда 1:4 (1:2)

Стадион: „СРЦ Мр Радош Миловановић“.

Гледалаца: 7000.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Митровић у 4, Олањинка у 34, Красо у 63. и Мијатовић у 87. минуту за Црвену звезду, а Величковић у 14. минуту за Младост.

Жути картони: Тодоровић (Младост), Букари, Мијаиловић (Црвена звезда).

Младост: Стаменковић, Ћирковић, Догнимани, Јоксимовић, Милошевић, Доналд (од 68. Томић), Сремчевић (од 62. Мирић), Тумбасевић, Удовичић, Варјачић, Величковић (од 74. Тодоровић).

Резерве: Савић, Томић, Жунић, Максимовић, Дивац, Лековић, Тодоровић, Радивојевић, Крсмановић, Мирић, Милановић.

Црвена звезда: Глазер, Драговић, Мијаиловић, Родић (од 62. Дегенек), Букари (од 84. Николић), Кангва, Стаменић, Лучић (од 62. Канга), Митровић, Олањинка (од 84. Мијатовић), Красо (од 88. Кабић).

Резерве: Васиљевић, Поповић, Дегенек, Николић, Спајић, Лековић, Недељковић, Канга, Шљивић, Кабић, Мијатовић.

Црвена звезда је на сјајан начин отворила меч, као што смо и навикли од изабраника Барака Бахара, те смо већ након пола минута игре видели сјајно проигравање Лучића за Букарија, али је лопта Гањанина прохујала кроз шеснаестерац. Одмах минут касније, из слободног ударца је добар центаршут упутио Красо, а Олањинка опробао ударац главом. Играо се четврти минут када је Питер Олањинка сјајним соло продором дошао до ситуације да центрира са десног бока, акцију је испратио Стефан Митровић, који је главом спровео лопту у мрежу за 1:0. Наставио је Митровић да задаје муке дефанзивцима Младости, па је опалио по лопти у седмом минуту, али је она завршила преко пречке. Домаћи су дошли до изједначења у 14. минуту преко Величковића, који је спровео лопту у мрежу након дотрчавања.

Сјајну прилику за црвено-беле видели смо у 19. минуту када је на центаршут Мијаиловића са десног бока покушао Стаменић, док смо сличну шансу видели само минут касније када је Кангва набацио са друге стране, а Родић био највиши у скоку, но резултат се није мењао. Константно је Звезда нападала, а у 30. минуту смо видели покушај Красоа са дистанце. Ново вођство за Црвену звезду донео је Питер Олањинка у 34. минуту , који је био изузетно расположен од самог старта, те је након асистенције и погодио мрежу ривала, након сјајне акције Красоа и Кангве, који је и проиграо Нигеријца, а овај поставио коначан резултат првог дела игре.

Дефинитивно најрасположенији фудбалер Црвене звезде био је Олањинка, који је озбиљно запретио у 58. минуту на проигравање Митровића главом, али је Стаменковић успео да укроти овај ударац. Видели смо добар покушај у 61. минуту када је изблокиран Кангва, а лопта завршила у корнеру. Одмах по уласку, Канга је упутио сјајан центаршут из угла, лопту је на путу до гола захватио Стаменић, а Жан Филип Красо је спровео у мрежу за убедљивих 3:1. Нису стали црвено-бели ни након тречег поготка, те је поново опасност по гол био Кангва, који је шутирао у 65. минуту.

Није се дало Кангви да постигне погодак на овом мечу, те је након прелепе асистенције Митровића опалио са леве стране искоса, али је статива била савезник Стаменковићу. Предивну акцију видели смо у 87. минуту када је постављен коначан резултат. Дриблао је Стаменић по десном боку, одиграо за Красоа, а он само уштоповао лопту за Јована Мијатовића који је снажно шутирао и савладао Стаменковића.

Претходни текстЖан Филип Красо поново играч кола Суперлиге
Следећи текстБахар: Уз Звездине навијаче, сваки терен је домаћи